<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor bekrefter: Ute av Russland

Equinor har nå trukket seg ut av sine fellesforetak i Russland. Andelene er overført til russiske Rosneft.

    Publisert 25. mai 2022 kl. 14.07
    Oppdatert 25. mai 2022 klokken 14.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    RUSSISK EXIT: For Equinor og konsernsjef Anders Opedal. Foto: Ole Jørgen Brantland/Equinor

     

    Equinor besluttet 27. februar å starte prosessen med å gå ut av sine fellesforetak i Russland. Nå har selskapet overført alle sine deltagerandeler i fire russiske fellesforetak til Rosneft.

    Equinor er dermed løst fra alle sine fremtidige forpliktelser i Russland. En avtale om å forlate Kharyaga-prosjektet er også signert, opplyses det.

    Ola Morten Aanestad, pressetalsperson for leting og produksjon internasjonalt i Equinor, bekrefter overfor NTB at dette innebærer at Equinor nå er helt ute av Russland.

    – Ja, det stemmer, sier han til nyhetsbyrået.

    Overfor TDN Direkt opplyser Equinor at det er snakk om «beskjedne betalinger i begge retninger» når det gjelder vederlag.

    «I sum verdinøytralt for oss», opplyser selskapet til nyhetstjenesten.

    Etter kunngjøringen i slutten av februar har Equinor stanset alle nye investeringer i Russland. Selskapet har stanset handelen med olje- og gassprodukter fra Russland. Dessuten har selskapet kunngjort nedskrivninger på 1,08 milliarder dollar knyttet til Russland-exiten.