KjøpLogg inn

Dette blir strømprisen på fredag

Fredag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 9 og 10 på formiddagen vil strømprisen der ligge på 2,46 kroner per kilowattime.

Publisert 23. juni 2022 kl. 13.30
Oppdatert 23. juni 2022 klokken 13.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
Foto: NTB

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 1,67 kroner per kWh på sitt høyeste, og i Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,07 kroner.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil fredag ligge på 1,04 kroner per kWh. Det er 0,08 kroner lavere enn på torsdag og 0,61 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm fredag finner vi i Sørvest-Norge på 2,09 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 1,50 kroner og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,06 kroner

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen fredag blir mellom klokken 0 og 1 på natten i Nord- og Midt-Norge, da på 0,05 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst- og Vest-Norge 1,23 kroner og Sørvest-Norge 1,91 kroner.

Onsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 2,69 og 0,02 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,66 og 0,21 kroner per kWh.

(NTB)