<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ACME og Scatec går sammen Yara om grønn ammoniakk-satsing

ACME og Scatec har som mål å bygge et toppmoderne anlegg i Oman. 

Publisert 15. juli 2022 kl. 09.01
Oppdatert 15. juli 2022 klokken 09.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
STORAVTALE: Magnus Krogh Ankarstrand, som leder Yaras satsing på grønn ammoniakk. Foto: Yara

   

ACME Group og Scatec har signert en term sheet-avtale med Yara for avtak av grønn ammoniakk fra første fase av av grønn ammoniakk-prosjektet fra Oman. 

«Oman har gode forutsetninger for fornybar energi og en strategisk beliggenhet for å produsere grønn ammoniakk for eksport til både Europa og Asia, som er pådrivere for å redusere CO2-utslipp,» står det i børsmeldingen. 

ACME og Scatec utvikler allerede det grønne ammoniakkprosjektet i Oman, og fellesforetaket har som mål å bygge et toppmoderne anlegg. 

«CME og Scatec vil begynne å utvikle den første fasen av prosjektet over 12 km2 land for å produsere 100.000 metriske tonn grønn ammoniakk per år i den spesielle økonomiske sonen ved Duqm. Når det er ferdig utviklet, vil en andre fase bli lagt til, og prosjektet forventes å produsere opptil 1,1 millioner tonn grønn ammoniakk årlig,» heter det videre. 

– Yara Clean Ammonia jobber med å muliggjøre det rene ammoniakkmarkedet. Den grønne ammoniakken fra Oman vil gå inn i vårt skalerbare distribusjonssystem og bidra til utslippsfritt drivstoff for dyphavsfart, kraftproduksjon og gjødsel globalt, sier Magnus Krogh Ankarstrand, som leder Yaras satsing på grønn ammoniakk.