<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny kalddusj for Questerre

Riksadvokaten i Quebec foreslår å avvise Questerre-krav om tilbakekalling av lisenser.

Publisert 18. juli 2022
Oppdatert 18. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
KJEMPER VIDERE: Questerre, ledet av Michael Binnion. Foto: Iván Kverme

 

Regjeringen i den canadiske provinsen Quebec tar fortsatt sikte på å iverksette den såkalte Bill 21, loven som skal forby oljeleting og -produksjon i provinsen – og finansieringen av slike aktiviteter – fra 23. august 2022, går det frem av en børsmelding mandag. 

Samtidig foreslår riksadvokaten i Quebec å avvise Questerres krav tilknyttet tilbakekallingen av selskapets lisenser i provinsen, ifølge meldingen som tidligere ble gjengitt av Reuters og Dow Jones Newswires.

– Ved å vedta Bill 21 velger regjeringen igjen å overse realiteten i den nåværende energikrisen, og hvordan  redusere utslippene av drivhusgasser. Denne lovgivningen bidrar bare til å øke utslippene i Quebec og andre steder, sier Questerre-sjef Michael Binnion i en kommentar.

Riksadvokatens forslag om å avvise Questerre-kravene knyttet til tilbakekallelsen av lisenser har ifølge toppsjefen bare gjort selskapet enda mer bestemt i sin kamp mot «den åpenbare urettferdigheten.»

– Vi vil kraftfullt forsvare våre juridiske rettigheter, og søke en rettferdig kompensasjon for bruddet på lisensavtalene, sier han.