<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høye strømpriser – frykter konkurs i hver sjette småbedrift

SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. En ny undersøkelse viser at mange småbedrift frykter konkurs på grunn av høye strømpriser.

    Publisert 12. aug. 2022 kl. 10.16
    Oppdatert 12. aug. 2022 klokken 14.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    ETTERLYSER STRØMPAKKE FOR BEDRIFTER: Jørund H. Rytman, SMB Norge. Foto: Are Haram

    I en pressemelding fra SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter, heter det at mange virksomheter frykter at de ikke vil overleve uten hjelp til å håndtere strømregningene som er vesentlig større enn normalt.

    – Situasjonen oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå, og mange er redde for fremtiden, sier SMB-sjef Jørund Rytman.

    Han sier de daglig får henvendelser fra frustrerte bedriftseiere som forteller om strømregninger som er tre til fire ganger høyere enn i fjor, til tross for at bedriftene har iverksatt tiltak for å redusere strømforbruket til et minimum.

    – Det er helt åpenbart for oss at vi må få på plass en strømpakke til bedriftene så fort som mulig, sier Rytman.

    I undersøkelsen kommer det fram at 52 prosent av SMB-bedriftene tror at andre halvår 2022 blir verre enn et «normalår».

    15 prosent ser en reell fare for konkurs dersom regjeringen ikke tar grep for å lette på byrden med høye strømkostnader i vinter.

    NTB