<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen tar rigger på børs – varsler emisjon

S.D. Standard varsler rettet emisjon på opptil 40 millioner dollar i Dolphin Drilling, og noterer selskapet på Euronext Growth.

Publisert 1. sep. 2022
Oppdatert 1. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 335 ord
RIGGER SEG FOR OPPTUR: Øystein Stray Spetalen. Foto: NTB

 

Dolphin Drilling har hyret inn DNB Markets, Arctic Securities og Pareto Securities til vurderingen av en rettet emisjon som skal gjøre selskapet i stand til å kapitalisere på det stigende riggmarkedet, går det frem av en børsmelding torsdag.

Bruttoprovenyet i emisjonen blir på opptil 40 millioner dollar gjennom utstedelse av nye aksjer, til en prising på 100 millioner dollar før penger.

Øystein Stray Spetalen-kontrollerte Ferncliff TIH for forhåndsforpliktet seg til å kjøpe aksjer for 3 millioner dollar i emisjonen, direkte eller gjennom et selskap han kontrollerer. Samtidig har Espen Westeren, eller et selskap han kontrollerer, forhåndsforpliktet seg til å tegne for 1 million dollar. 

Videre har Strategic Value Partners (SVP) og S.D. Standard inngått lockup-avtaler som hindrer salg av aksjer innen seks måneder etter notering av Dolphin Drilling på Euronext Growth.

Fikk Nigeria-jobb

Pengene skal først og fremst gå til å finansiere den periodiske undersøkelsen (SPS) og mobiliseringen av Blackford og reaktiveringen av Borgland, så vel som generelle selskapsformål og arbeidskapital.

Blackford Dolphin har landet en intensjonsavtale for en Nigeria-jobb til dagrate 232.500 dollar pluss en mobiliseringsavgift på 12 millioner dollar med oppstart sent i 2022.

– Kontrakten for Blackford Dolphin understreker potensialet for selskapet og dets eiendeler, og vi tror Dolphin Drilling vil kapitalisere på det forventet vedvarende stramme riggmarkedet for resten av flåten, uttaler Martin Nes, styreleder i S.D. Standard og Dolphin Drilling.

Dolphin Drilling-flåten teller i dag tre «harsh environment»-semirigger som har blitt ombygd med 5./6.-generasjons toppsider.

Tar selskapet på børs

Samtidig varsler altså S.D. Standard en notering av Dolphin Drilling på Euronext Growth.

Før emisjonen fullføres vil NFH 220436 AS (det heleide datterselskapet av Ferncliff TIH som endrer navn til Dolphin Drilling AS) gjennom en aksjebytteavtale direkte og indirekte kjøpe 100 prosent av aksjene i dagens toppselskap i Dolphin Drilling-systemet, Dolphin Drilling Holdings Limited (DDHL).

Dette skjer mot utstedelse av aksjer i Dolphin Drilling AS til eksisterende DDHL-aksjonærer. 

Eierskapet i Dolphin Drilling før emisjonen vil gjenspeile dagens aksjonærliste i DDHL, slik at Standard ETC vil eie 38-39 prosent, Strategic Value Partners (SVP) 52 prosent og andre aksjonærer 9-10 prosent.