<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NVE støtter tiltaket om videre drift av Mongstad

NVE slutter seg til Statsnetts anbefaling om at gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere kraftsituasjonen fram mot våren 2023.

Publisert 26. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
ÅPENT: Mongstad foreslås å holdes åpent lenger. Foto: Reuters

Statsnett skrev i et brev til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) 7. september at de anbefaler at driften av Mongstad forlenges til juni neste år.

– At Statnett ser på muligheten for å beholde kraftverket på Mongstad som et SAKS-tiltak endrer ikke vår vurdering av kraftsituasjonen. NVE mener fortsatt at det er lav risiko for rasjonering. Når det er sagt må vi være forberedt på et scenario der behovet kan oppstå, sier Inga Nordberg, direktør i energi- og konsesjonsavdelingen i NVE i en pressemelding.

Et SAKS-tiltak er et virkemiddel for å håndtere en eventuelt svært anstrengt kraftsituasjon.

Gasskraftverket skulle etter planen stenge 31. august, men i begynnelsen av august ba Statnett Equinor, som er operatør på kraftverket, om å videreføre driften fram til 1. oktober.

Gasskraftverket settes kun i drift dersom faren for rasjonering er høy, og forutsetter en særskilt tillatelse fra NVE. Statnett skal levere sin utredning til NVE innen 1. oktober 2022.

NTB