<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbereder fastprisavtaler på strøm fra nyttår

Statkraft forbereder tilbud om fastpriskontrakter til Fjordkraft, som sikter mot å starte salg av fastprisavtaler til bedrifter fra tidlig i desember.

Publisert 10. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
FORBEREDER FASTPRIS: Statkraft, ledet av Christian Rynning-Tønnesen. Foto: NTB

 

Statkraft forbereder nå tilbud om fastpriskontrakter til Fjordkraft. Basert på slike kontrakter, er Fjordkraft innstilt på å starte salg av fastprisavtaler til sluttbrukere i bedriftsmarkedet fra begynnelsen av desember, med levering fra 1. januar 2023, skriver Statkraft i en pressemelding torsdag, hvor det vises til regjeringens avklaringer rundt fastprisavtaler til næringslivet kunngjort tidligere i dag.

Detaljene i reguleringen av fastprisavtalene er foreløpig ikke gjort kjent for bransjen. For å kunne inngå kontrakter med leverandører i løpet av desember med oppstart fra 1. januar 2023, må bransjen ha kjennskap til det endelige rammeverket. Statkraft og Fjordkraft forventer at det blir kjent og gjøres så enkelt som mulig.

– Vi gjør nå alt vi kan for å kunne tilby fastprisavtaler til næringslivet via ulike strømleverandører. Vi forventer at det vil være en vesentlig interesse for dette i markedet, sier konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen, i en kommentar.

– Alle våre sluttbrukerselskaper tilbyr i dag attraktive avtaler til næringslivet og vi er svært glade for at vi nå kan komplettere våre tilbud med langsiktige fastprisavtaler, i første omgang via Fjordkraft, sier konsernsjef i Elmera Group, Rolf Barmen.

Statkraft og Fjordkraft vil bygge på et eksisterende samarbeid for nå å kunne tilby fastprisavtaler til flere bedrifter. Statkraft vil ifølge meldingen også arbeide for å tilby fastprisavtaler til næringslivet gjennom andre strømleverandører.

(TDN Direkt)