<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Intensjonsavtale om CO2-lagring mellom Horisont Energi og E.ON

Publisert 30. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord

Horisont Energi og E.ON har inngått intensjonsavtale om CO2-lagring i industriell skala i Nordsjøen, ifølge en melding onsdag.

E.ON har til hensikt å levere mer enn en million tonn eksisterende CO2 per år fra sine europeiske kundeanlegg innen 2030, fra 2027 med gradvis økning. Horisont Energi skal levere tjenester innen CO2-transport og lagring.

Med forbehold om lisenstildeling har Horisont Energi som mål å starte driften av CCS-prosjektet "Errai", som ligger i Norge. For dette formål skal utviklingen av en europeisk karbonverdikjede anvende velprøvde og modne teknologier for fangst, transport og lagring av CO2 i industriell skala, skriver selskapet i meldingen.

Horisont Energi planlegger å lagre fire til åtte millioner tonn CO2 årlig i første utbyggingsfase av Errai-prosjektet, med potensial til å lagre mer i senere faser. Prosjektet omfatter en landterminal for mellomliggende CO2-lagring, med intensjon om å permanent lagre CO2 i et offshore reservoar. Med dagens planer skal Errai-prosjektet bygge ut den andre CO2-terminalen i Norge. CCS prosjektet ble initiert av Horisont Energi i 2021, og CO2-lagring forventes å starte i 2026.

(TDN Direkt)