<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømbytter økte 2000 prosent i desember

Sammenligningstjenesten på nett opplever en enorm økning i strømbytter. Så langt i desember har antall bytter mer enn tidoblet seg fra normale nivåer.

Publisert 13. des. 2022 kl. 13.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
SJOKKREGNINGER OG SINNE: Nordmenn bytter strømleverandør i hopetall denne måneden. Foto: Dreamstime

Strømkunder er lei av dyre regninger og nå er det mange som bytter strømavtale.

I løpet av de siste månedene er det mange som har fått nok. Tidlig i oktober fikk mange Tibber-kunder unormalt høye strømregninger etter at selskapet begynte med forskuddsfakturering, skriver bytt.no i en pressemelding.

Nå i desember har både strømpris og forbruk økt kraftig, og antall bytter har nærmest eksplodert over natten, melder byttejenesten.

Kunder er lei

Daniel August Fritzman, daglig leder i Bytt.no, tror årsaken kan være at terskelen til mange strømkunder nå er nådd.

SPRENGER GRENSER: Daniel August Fritzman tror terskelen til mange strømkunder nå er nådd FOTO: NTB

– Den økningen vi har sett nå i desember er helt uten sidestykke. Fra omtalene som brukerne legger igjen om strømleverandørene ser vi at mange klager på forskuddsfakturering, mangel på gjennomfakturering og høye strømregninger. Det er tydelig at folk er forbanna, og at en terskel nå er nådd som gjør at flere ønsker å bytte, sier han i pressemeldingen.

De viktigste årsakene til at nordmenn nå i all hast skifter strømleverandør, ifølge Fritzman, er forskuddsfakturering, variable avtaler, strømavtaler uten gjennomfakturering, dyre strømpriser og høye strømregninger

– Mandag satte vi ny rekord i antall strømbytter gjennom Bytt.no, med en økning på over 2000 prosent fra normale nivåer, sier han.

Tallene viser at nærmest 100% nå velger spotprisavtaler. Det kan også ha en sammenheng med at flere ser etter alternativer til Tibber.

– Vi ser at selskaper som Vibb har blitt populære i disse dager. Dette er gjerne strømleverandører med fellestrekk til Tibber, men som fortsatt tilbyr etterskuddsvis fakturering, sier Fritzman.