Legger ned aksjetrading

Runar Vatne har slått seg stort opp i eiendom, og hyret i 2017 erfarne Henrik Krefting for å starte aksjetrading. Nå legger han ned.

NY BESLUTNING: Runar Vatne har hatt kjempesuksess i eiendom, men skroter nå aksjetradingen og satser mer langsiktig. Foto: Eivind Yggeseth
Finans

(Denne artikkelen ble først publisert 28. juni 2019)

– Jeg gikk ut av Vatne Capital og Vatne Equity for en uke siden. Det er en naturlig konsekvens av en vridning av strategien, sier Henrik Krefting til Finansavisen.

Han var daglig leder i Vatne Capital og hadde ansvaret for Vatne Equity.

– Det blir nå en mindre satsing på aksjer, og da er det naturlig at jeg, som har hatt hovedansvaret, trer ut, legger Krefting til.

– Det blir nå en mindre satsing på aksjer, og da er det naturlig at jeg, som har hatt hovedansvaret, trer ut
Henrik Krefting

Krefting kom til Vatne etter å ha jobbet åtte år for Christen Sveaas’ Kistefos og deretter ti år i Pactum for Eivind Astrup.

– Skilles som venner

Krefting avviser at dårlige resultater skal være årsaken til nedtrappingen innen aksjer, men innrømmer at fjoråret ikke ga noe godt resultat for børsnoterte aksjer.

– Det har vært solid utvikling i Vatne Capital og Vatne Equity samlet sett. På equity-delen var det ulike engasjementer med noen større satsinger og noe notert. Summene var ganske bra både i 2017 og 2018, men akkurat på noterte aksjer var det ruglete i fjerde kvartal i fjor, så det ble ikke noe plussresultat fra børsnoterte aksjer i fjor, sier Krefting.

– Var det Vatne som ønsket å legge ned?

– Det er et styre der, men ettersom min kompetanse er aksjer, var det naturlig å tre ut. Vi skilles som venner, og ettersom investeringsbransjen i Norge ikke er stor, kan det godt hende vi vil gjøre business sammen senere, sier Krefting.

Har flere styreplasser

Runar Vatne har bygget opp sin satsing gjennom direkte investeringer i eiendom samt investeringer gjennom børsnoterte Solon Eiendom.

– Det er jo hyggelig å ha en slik prosess i juni, for da blir det en lang sommer i utlandet og i Norge, så ser jeg hva jeg vil gjøre fremover i løpet av august, sier Krefting.

Krefting sitter i styret i flere av selskapene Vatne har investert i.

– Det er spennende utfordringer, men det er naturlig at aksjonærfellesskapet tar en beslutning om hvordan styret skal se ut, sier Krefting.

Han vet ikke hva han skal gjøre i tiden som kommer.

– Jeg har jobbet med investeringsvirksomhet, så det er ikke unaturlig at det blir det. Eventuelt er det et alternativ å arbeide med enkeltselskaper, men det vil tiden vise.

Runar Vatne skriver i en e-post til Finansavisen at han i større grad allokerer kapasitet og ressurser på færre og større aktive , langsiktige industrielle investeringer.

«Historisk sett har dette gitt oss desidert best avkastning, både absolutt og risikojustert».

«I denne forbindelse er ikke Henriks investeringsmandat for non-core noterte aksjer lenger en del av vår strategi».

Nyheter
Finans