IG lanserer nytt høyrisikoprodukt

IG lanserer verdens første turbowarrant som kan handles døgnet rundt. Til forskjell fra CFD-handel, kan ikke det potensielle tapet overstige innsatsen.

DØGNET RUNDT: Richard Tejme, Skandinavia-sjef for IG, er fornøyd med lanseringen av warranten Turbo24, som kan handles døgnet rundt. Foto: IG
Finans

IG er mest kjent for CFD-handel (differansekontrakter), som er blitt heftig kritisert siden kunden kan risikere å tape mer enn innsatsen.

Nå har selskapet lansert turbowarranten Turbo24, som kan handles 24 timer i døgnet, fem dager i uken. Med Turbo24 velger kunden selv et knockout-nivå (avhengig av om man er long eller short), og det er knockout-nivået kunden velger som avgjør giringen man får.

Jo større intervall man velger, dess mindre blir giringen. Posisjonen kunden velger definerer den fulle risikoeksponeringen.

– Til forskjell fra CFD-er kan ikke det potensielle tapet overstige innsatsen. Man vet nøyaktig hvilken risiko man tar når man kjøper produktet, og det er en årsak til at produktet er blitt så populært, sier Richard Tejme, Skandinavia-sjef for IG.

Bedre fleksibilitet

Handelen skjer gjennom den regulerte handelsplattformen Spectrum, hvor kundene har innsyn i ordreboken. Underliggende kan være indekser, råvarer eller valutaer.

– Hvis en politiker er ute og tvitrer på kvelden, kan traderne gjennom oss endre på sine posisjoner uavhengig av klokkeslett. Det gir en bedre risk/reward enn pokerspilling til langt på natt og er med på å gi traderne enda mer fleksibilitet til å reagere på hendelser i markedet, sier Tejme.

– Er lanseringen av Turbo24 et resultat av strengere regelverk knyttet til markedsføring, salg og distribusjon av CFD-er?

– Nei, det er det ikke. Dette produktet har vi jobbet med i tre år, og vi ble ferdig i dag. Vi har sett at turboprodukter, sertifikater og minifutures er blitt veldig populært ute i Europa, og det er bakgrunnen for at vi har lansert Turbo24, sier han.

Ledende på CFD-handel

IG ble grunnlagt i 1974 som verdens første finansielle derivatselskap og er i dag størst på CFD-handel internasjonalt målt etter omsetning. Selskapet tilbyr også turbowarrants, barriers og opsjoner.

Derivatselskapet har kontorer over hele Europa, i Afrika, i Stillehavsområdet, i Midtøsten og i USA. Tilsammen tilbyr IG tilgang til over 16.000 finansielle markeder.

ig
høyrisiko
turbowarrant
cfd
turbo24
richard tejme
startsidenpromo
Nyheter
Finans