KjøpLogg inn

Handelsbanken leverer mer til privatmarkedet

Handelsbanken hadde sitt nest beste kvartal i 3. kvartal. Dette skyldes hovedsakelig vekst i privatmarkedet grunnet en avtale med juristforbundet.

Publisert 23. okt. 2019 kl. 12.51
Oppdatert 23. okt. 2019 klokken 12.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
VEKST I PRIVATMARKEDET: Handelsbanken har opplevd en solid vekst i utlån i privatmarkedet hittil i år. Her med adm. direktør Dag Tjernsmo og privatkundeansvarlig Torunn Kleiven i Handelsbanken. Foto: Eivind Yggeseth

Handelsbanken økte inntektene marginalt fra 1.016 millioner til 1.047 millioner kroner i tredje kvartal. Til tross for svak økning i inntektene, økte driftsresultatet med 42 prosent fra 494 millioner til 701 millioner kroner. 

Det økte driftsresultatet skyldes i stor grad reduksjon i tap på utlån, da de kun tapte 16 millioner i 3. kvartal i år mot fjorårets 3. kvartal på 160 millioner kroner.

Avtale med juristforbundet

Som følge av at Juristforbundet valgte Handelsbanken som samarbeidsbank for sine medlemmer, velger nå mange jurister Handelsbanken. 

Dette vises i regnskapet da utlån i privatmarkedet har økt med 5,5 prosent hittil i år til 98.700 millioner kroner. 

Fornøyde kunder

Den årlige kundetilfredshetmålingen i bankbransjen viser at Handelsbankens kunder er svært fornøyd med deres tjenester. Handelsbanken representeres som nummer to i bedriftsmarkedet og nummer tre i privatmarkedet.