SpareBank 1 Markets kutter kursmålet på Bank Norwegian

Syv meglerhus anbefaler kjøp av Bank Norwegian.

RESULTATER: Adm. direktør i Bank Norwegian, Tine Wollebekk, skal onsdag denne uken legge frem bankens tredjekvartalstall. Foto: Iván Kverme
Finans

SpareBank 1 Markets, med analytiker Odd Weidel i spissen, kutter nå sitt kursmål på Bank Norwegian (Norwegian Finans Holding) fra 125 til 110 kroner.

Meglerhuset beholder imidlertid sin kjøpsanbefaling på aksjen.

I løpet av oktober har også seks andre meglerhus justert sitt syn på aksjen, og samtlige anbefaler kjøp. SpareBank 1 Markets har det høyeste kursmålet, etterfulgt av Carnegie som spår aksjen i 100 kroner.

SEB Equities og DNB Markets har kursmål på henholdsvis 97 og 95 kroner, mens Danske Bank og Pareto begge ser Bank-Norwegian i 90 kroner. ABG Sundal Collier står for det laveste, og har et kursmål på aksjen på 85 kroner.

Ny styremedlemmer

Bank Norwegian skal mandag denne uken avholde en ekstraordinær generalforsamling, hvor det skal velges nye styremedlemmer.

Bakgrunnen er et ønske om å bedre eierrepresentasjonen, og i den forbindelse henvendelse fra Bjørn H. Kise om å gjeninntre i styret, samt en felles henvendelse fra Sampo Group og Nordic Capital om å få valgt inn to styremedlemmer.

I tillegg til Kise, er også finansdirektør i Samp Group, Knut Arne Alsaker, foreslått som nytt styremedlem.

Selskapet legger frem sine tall for tredje kvartal førstkommende onsdag.

Bank Norwegian er den siste uken opp 7,32 prosent til 83,55 kroner. Aksjen er de siste tre månedene opp 34,76 prosent, mens den på tolv måneder er ned 4,62 prosent.

bank norwegian
norwegian finans holding
Nyheter
Finans
Børs