<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Styreverv røpet jobbytte

Tore Tønseth slutter som analytiker i SpareBank 1 Markets og begynner som investeringsdirektør for Sølvtrans-gründer Roger Halsebakk.

    Publisert 3. nov. 2019 kl. 18.27
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 314 ord
    NY STOL: Etter 10 år i SpareBank 1 Markets skal Tore Tønseth nå bli forvalter. Dekningen av sjømat blir fra 1. desember overtatt av analytiker Thomas Myrholt i meglerhuset.  Foto: Iván Kverme

    For tre uker siden ble Tore Tønseth foreslått som nytt styremedlem i seismikkselskapet Axxis Geo Solutions. Dette skjedde kun dager etter at Axxis hadde kjørt en dumpingemisjon på 225 millioner kroner, hvor SpareBank 1 Markets var et av tre meglerhus som hentet kapitalen.

    Og siden Tønseth jobber i SpareBank 1 Markets var det derfor en av to muligheter: enten brudd på interne retningslinjer eller at Tønseth hadde sagt opp.

    – Ja, det stemmer. Jeg blir investeringsdirektør i Ronja Capital fra 1. desember, bekrefter Tore Tønseth på telefon til Finansavisen, vel vitende om at styrevervet kunne røpe jobbskiftet.

    Inn i styret

    – Og selv om jeg ikke har erfaring fra den sektoren er jeg satt inn i styret i Axxis med finanskompetansen min, hvor jobben blir å skape aksjonærverdier, sier Tønseth.

    Tønseth går inn i styret i Axxis sammen med Urbaniums konsernsjef Andreas Pay. 

    Pay-familien er femte største aksjonær og har bygget opp store verdier innen eiendom. I børsmeldingen etter fredagens generalforsamling står det også at Andreas Pay eier aksjer for drøye 50.000 kroner på privaten.

    I tillegg til disse består styret av «mattedama» Vibeke Gwendoline Fængsrud, Eirin M. Inderberg, Nina Skage, storaksjonær Njål Sævik og styreleder Rolf Rønningen. I samme øvelse går Fredrik Platou ut av styret sammen med Jogeir Romestrand.

    Tønseth vil ikke gi noen kommentarer vedrørende Axxis, siden han fremdeles jobber i meglerhuset.

    Generalforsamlingen fant sted på fredag kl. 10 i Oslo.

    Stor forvaltningskapital

    Ronja Capital eies av Roger Halsebakk og har en egenkapital på nær 2 milliarder kroner. Denne kapitalen er bygget opp gjennom brønnbåtselskapet Sølvtrans, som har vært igjennom flere salgsprosesser med oppkjøpsfond de seneste årene.

    – Nå er jo store deler av Sølvtrans solgt ut fra Halsebakk, men det er fremdeles igjen noen Sølvtrans-aksjer, sier Tønseth.

    Og i tillegg til Sølvtrans-aksjene har Ronja Capital en aksjepost på 3 prosent i nevnte Axxis Geo Solutions. 

    – Min jobb blir å bygge opp en aksjeportefølje innenfor sjømat, i tillegg til å følge opp eksisterende investeringer, sier Tønseth.