DNB: – Enorm etterspørsel etter konvertible obligasjonslån

Investorene er sultefôrede på konvertible obligasjonslån og kaster seg over de få som kommer. – Ingenting galt med risikoappetitten, sier DNB-topp.

EKSPERT: Nils Christian Myhrer i DNB Markets er en av Norges fremste eksperter på konvertible obligasjoner. Foto: DNB Markets

– Det er enorm etterspørsel etter konvertible lån i markedet. Solide navn med bra størrelse og god daglig aksjelikviditet er ettertraktede, sier Nils Christian Myhre i DNB Markets.

Myhre er en av Norges fremste eksperter på konvertible obligasjoner. I desember 2017 ble han og kollega Lars Schöldström hentet fra ABG Sundal Collier til DNB Markets for å styrke DNBs satsing på slike lån.

BW Offshores lån på 300 millioner dollar, eller om lag 2,7 milliarder kroner, er det største i det nordiske markedet siden Borr Drilling plasserte et konvertibelt lån på 350 millioner dollar i mai 2018, også da med DNB Markets og Myhre i kulissene.

Han forklarer at det har vært få utstedelser av slike lån i det europeiske markedet de siste årene på grunn av det lave rentenivået, som gjør at fordelen med konvertible lån blir mindre enn det har vært.

– Derfor er det veldig stor etterspørsel hos fondene som investerer i konvertible obligasjoner, sier Myhre.

Høy risikoappetitt

I forrige uke gjorde DNB Markets, igjen sammen med BNP Paribas, et konvertibelt obligasjonslån for den Hongkong-baserte tørrlastkjempen Pacific Basin på 175 millioner dollar, tilsvarende 1,6 milliarder norske kroner.

– Også der var det god overtegning, sier Myhre, som mener det er høy risikoappetitt i kapitalmarkedet, blant annet innen høyrentelån og konvertible lån.

– Det er absolutt ingenting galt med risikoappetitten, hverken i Norge eller resten av verden, slår han fast.

Tirsdag kveld fikk også flyselskapet Norwegian inn 150 millioner dollar gjennom et konvertibelt lån, tilrettelagt av Clarksons Platou Securities. Også det lånet ble betydelig overtegnet, ifølge en børsmelding.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker