<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vi dro kortet for 54 milliarder i oktober

Kontaktløs betaling blir stadig mer utbredt. Vipps og Nets tror utviklingen bare vil tilta i styrke.

    Publisert 8. nov. 2019 kl. 11.43
    Oppdatert 8. nov. 2019 klokken 11.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    TÆPPING: BankAxept kom i fjor frem til at det å «tæppe» er et passende ord for det å betale med kontaktløse betalingskort. Foto: NTB Scanpix

    Nordmenn dro kortet 167,9 millioner ganger i løpet av oktober. Dette er en økning på 3,5 prosent fra samme måned i fjor, viser tall fra Nets og Vipps.

    Totalt handlet vi for 54 milliarder kroner med betalingskort i forrige måned, som er 2 prosent mer enn i oktober i fjor.

    Kontaktløs fremmarsj

    23,6 millioner ganger utførte vi såkalte kontaktløse betalinger med BankAxept-kort, en økning på 15,4 prosent fra måneden før og en vekst på 346 prosent fra oktober i fjor.

    «Hittil i 2019 har det vært en meget sterk vekst i kontaktløse betalinger, og denne veksten vil trolig øke i månedene som kommer», sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, i en pressemelding.

    «Kanskje betyr dette at vi beveger oss nærmere et kontantfritt samfunn», legger han til.

    Coop-aktivering

    Det ble handlet for nesten 4,8 milliarder kroner med de kontaktløse betalingene i oktober.

    Vipps tror veksten i kontaktløse betalinger nå vil bli enda sterkere ettersom Coop har aktivert terminalene for dette i alle sine butikker.

    «Vi forventer både at antallet transaksjoner og snittbeløpet per betaling vokser. Vi er helt klart i ferd med å etablere nye betalingsvaner», sier Vipps' kommunikasjonssjef, Hanne Kjærnes.