Nordmenn dro kortet 167,9 millioner ganger i oktober

Kontaktløs betaling blir stadig mer utbredt. Vipps og Nets tror utviklingen bare vil tilta i styrke.

TÆPPING: BankAxept kom i fjor frem til at det å «tæppe» er et passende ord for det å betale med kontaktløse betalingskort. Foto: NTB Scanpix

Nordmenn dro kortet 167,9 millioner ganger i løpet av oktober. Dette er en økning på 3,5 prosent fra samme måned i fjor, viser tall fra Nets og Vipps.

Totalt handlet vi for 54 milliarder kroner med betalingskort i forrige måned, som er 2 prosent mer enn i oktober i fjor.

Kontaktløs fremmarsj

23,6 millioner ganger utførte vi såkalte kontaktløse betalinger med BankAxept-kort, en økning på 15,4 prosent fra måneden før og en vekst på 346 prosent fra oktober i fjor.

«Hittil i 2019 har det vært en meget sterk vekst i kontaktløse betalinger, og denne veksten vil trolig øke i månedene som kommer», sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, i en pressemelding.

«Kanskje betyr dette at vi beveger oss nærmere et kontantfritt samfunn», legger han til.

Coop-aktivering

Det ble handlet for nesten 4,8 milliarder kroner med de kontaktløse betalingene i oktober.

Vipps tror veksten i kontaktløse betalinger nå vil bli enda sterkere ettersom Coop har aktivert terminalene for dette i alle sine butikker.

«Vi forventer både at antallet transaksjoner og snittbeløpet per betaling vokser. Vi er helt klart i ferd med å etablere nye betalingsvaner», sier Vipps' kommunikasjonssjef, Hanne Kjærnes.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker