2.000 Danske Bank-ansatte tilbys sluttpakke

TAR GREP I DANMARK: Danske Bank vil redusere antall ansatte. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo

2.000 ansatte i Danske Bank i Danmark tilbys nå en «frivillig fratredelsesordning», melder danske TV2.

De ansatte har frem til 31. januar til å bestemme seg for om de vil ta imot tilbudet.

Storbanken har i Danmark allerede innført ansettelsesstopp.

– Som et ledd i vår plan om å bli en bedre bank har vi behov for å redusere kostnadene, så vi blant annet kan investere markant i å bli en enda mer digital, enkel og effektiv bank, sier HR-sjef Anne Knøs til nettstedet.

Det er medarbeidere ved hovedkontoret, samt en rekke stabsfunksjoner, som vil bli tilbudt sluttpakken.

Ifølge danske TV2 skal ikke tilbudet til de ansatte være «superlukerativt».

– Verken Danske Bank eller Finansforbundet ønsker ikke å opplyse noe omkring det konkrete tilbudet. Men det er ikke sånn at man får et gyldent håndtrykk og kan leve i sus og dus resten av livet. Det er selvfølgelig noe som taler for at det ikke kommer til å være særlig mange ansatte som vil ta imot tilbudet, sier Anne Klejsgaard Friis fra TV2 Business til nettstedet.

– Avtalen om frivillige sluttpakker i Danmark er gjort med fagforeningene kun for vår hovedorganisasjon der, så på nåværende tidspunkt vil ikke denne nyheten berøre den norske virksomheten. Vi er imidlertid en sammenknyttet nordisk bank, så generelt kan justeringer gjort i én del av banken potensielt vil kunne få følger for andre avdelinger på sikt, sier pressesjef i Danske Bank Norge, Øystein Schmidt, til Finansavisen.