<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamstret Tesla før kursrally

Den norske hedgeforvalteren Andreas Halvorsen hamstret Tesla-aksjer før nyttår. Deretter gikk aksjen til himmels på børsen.

    Publisert 16. feb. 2020 kl. 08.51
    Oppdatert 16. feb. 2020 klokken 11.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 348 ord
    GEVINST: Andreas Halvorsen kjøpte 52.000 Tesla-aksjer i fjerde kvartal, og vært med på å ri den kraftige kursoppgangen i aksjen.  Foto: Bloomberg

    Tesla har vært gjennom en sensasjonell kursoppgang i 2020. Det har Ole Andreas Halvorsen og kundene i hans hedgefond, Viking Global Investors, nytt svært godt av. For i løpet av fjerde kvartal i fjor kjøpte Halvorsen Tesla-aksjer med begge hendene. Det viser SEC-filings, ifølge Reuters.

    Rapporteringene til SEC gjøres 45 dager etter utløpet av kvartalet og er én av få måter man kan følge hva hedgeforvaltere kjøper og selger. 

    Her fremgår det at Viking kjøpte nær 52.000 Tesla-aksjer i løpet av fjerde kvartal.

    Tesla startet fjerde kvartal på 245 dollar pr. aksje, og ved utløpet av kvartalet ble den handlet til 420 dollar. Deretter startet en eventyrlig kursoppgang som toppet seg 4. februar på 887 dollar. Fredag sluttet Tesla-aksjen i 800 dollar.

    230 mill. i Tesla-gevinst

    Halvorsens aksjepost hadde en verdi på 13 millioner dollar ved utløpet av kvartalet, men gitt at han har beholdt posisjonen hadde posten en verdi på 42 millioner dollar fredag, tilsvarende 390 millioner kroner.

    Hvis man antar at Halvorsen kjøpte Tesla-aksjene til gjennomsnittskursen i fjerde kvartal, og fortsatt sitter med aksjene, utgjør gevinsten rundt 230 millioner kroner.

    Halvorsen er imidlertid ikke eneste hedgefondforvalter som har kastet seg over Tesla. De samme SEC-filingene viser at Bridgewater kjøpte nær 45.000 Tesla-aksjer i kvartalet, mens Granite Pointe kjøpte 3.000.

    Mer størrelse er det imidlertid på fondsgigangen T. Rowe Price, som har rapportert at de doblet sin Tesla-post i fjerde kvartal til 1,7 millioner aksjer.

    Tjente over 4 mrd.

    Ole Andreas Halvorsen fremsto nylig på en oversikt fra Bloomberg på tiendeplass blant de mesttjenende forvalterne i USA. Halvorsen sto oppført med en inntekt på 470 millioner dollar i 2019, tilsvarende 4,3 milliarder kroner. Formuen hans skal nå utgjøre over 40 milliarder kroner.

    Halvorsen forvalter rundt 240 milliarder dollar og har gjennom årene hatt en rekke formuende nordmenn på kundelisten. 

    Han er opprinnelig fra Fredrikstad, men reiste til USA der han gikk på Stanford University etter å ha gjennomført sjøkrigsskolen i Norge. Etter studiene jobbet han seg opp i Julian Robertsons hedgefond Tiger Management før han brøt ut og etablerte Viking Global Investors.