Per Olav Langaker sluttet som corporate-sjef i Swedbank da banken ville satse annerledes

Swedbanks corporate-sjef Per Olav Langaker så ingen annen utvei enn å slutte da banken bestemte seg for å gå ut av det han holdt på med.

PÅ GATEN: Eks-corporatesjef Per Olav Langaker måtte finne ny arbeidsgiver da Swedbank ikke lenger skulle drive med hans virksomhetsområde. Langaker gikk rett til ny jobb i Arctic Securities. Foto: Iván Kverme
Finans

Corporate-sjef Per Olav Langaker i Swedbank kan ikke ha følt seg veldig velkommen da Swedbank-toppene bestemte seg for at de heretter skulle spisse satsingen inn mot kapitalinnhenting samt transaksjoner innen sektorene bank og fornybar energi.

Langaker hadde selv arbeidet i helt andre sektorer. Plutselig var oppgavene han ønsket å jobbe med ikke en del av bankens strategi.

Swedbank ønsket å redusere M&A aktivitet i de sektorene jeg har jobbet med
Per Olav Langaker

– Ønsket å legge ned

Kilder med kjennskap til prosessen opplyser til Finansavisen at fusjoner og oppkjøp ikke skal være noe satsingsområder med mindre det handler om banknæringen eller fornybar energi.

Strategiendringen skal ha blitt kommunisert nylig, hvorpå corporate-sjef Per Olav Langaker samt Mads Bakjord allerede har søkt seg over til ny arbeidsgiver som fortsatt satser på de områdene de arbeider med.

– Swedbank ønsket å redusere M&A-aktivitet i de sektorene jeg har jobbet med for å fokusere på bank og fornybart. Da var det naturlig å finne seg noe annet, sier Per Olav Langaker.

Duoen startet i Arctic Securities for snart tre uker siden, men fortsatt står Langaker oppført som corporate-sjef i Swedbank på bankens hjemmeside.

– Spisser strategien

Den som skal ha tatt over for Langaker heter Tomas Eriksson. Men mens Langaker hadde tittelen Head of Corporate Finance, har Eriksson fått tittelen Head of Corporate & Institutional Advisory.

– Vi spisser strategien for å gjøre flere transaksjoner sammen med våre kunder, samt forsterke transaksjonskapasiteten på bankens kjerneområder i Norge innen bank-, finans- og fornybarsektoren. 

– Sentralt i satsingen er også å bistå selskaper som ønsker å realisere nye, bærekraftige forretningsmodeller med kapitalinnhenting, sier Eriksson.

Swedbank offentliggjorde for snart to år siden et strategisk partnerskap med Kepler Cheuvreux der banken tok en eierandel på 6 prosent hvorpå deres analytikere og meglere ble tilbudt jobb ved Keplers nystartede Oslo-kontor. Kun få måneder senere forsvant et kobbel av de mest profilerte Swedbank-folkene til SpareBank 1 Markets.

swedbank
per olav langaker
tomas eriksson
Nyheter
Finans