Folketrygdfondets slo tidligere rekorder

Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Norge i 2019 viser en avkastning på 12,4 prosent, som tilsvarer 29,5 milliarder kroner.

REKORD: – Vi har positive bidrag fra både aksjeporteføljen og renteporteføljen, sier adm. dir. Kjetil Houg i Folketrygdfondet. Foto: Are Haram

Resultatet er det beste noen gang i Folketrygdfondets historie. Avkastningen var 0,4 prosentpoeng bedre enn markedet. Ved årsskiftet var kapitalen 269 mrd. kroner, fremgår det av en pressemelding tirsdag formiddag.

- Aktiv forvaltning fortsetter å skape verdier. Vi har positive bidrag fra både aksjeporteføljen og renteporteføljen, sier adm. dir. Kjetil Houg i Folketrygdfondet.

Samlet slo Folketrygdfondet markedet med 0,4 prosentpoeng i 2019. Den aktive forvaltningen har siden 2007 bidratt med over 30 milliarder kroner.

Aksjeporteføljen fikk en avkastning på 18 prosent i 2019, og slo markedet med 0,4 prosentpoeng. Renteporteføljen oppnådde en avkastning på 4 prosent, og det var 0,4 prosentpoeng bedre enn markedet.