Du kan fortsatt søke om å bli Oljefond-sjef

Hvis du kunne tenkt deg å forvalte 10.000 milliarder kroner, men bommet på fristen: – Det brede søket fortsetter, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

HAR IKKE STENGT DØREN: Øystein Olsen, sentralbanksjef og styreleder i NBIM. Foto: NTB Scanpix

Norges Bank la tirsdag ut søkerlisten for stilling som ny leder for Norges Bank Investment Management, forvalter av Statens pensjonsfond utland (Oljefondet), etter Yngve Slyngstad. Listen utgjør én anonym og syv navngitte søkere, alle menn, deriblant dagens nestleder i NBIM Trond Grande.

Det er den varianten man ofte benytter i stillinger i offentlig sektor
Øystein Olsen

Men den brede søkeprosessen fortsetter, sa NBIMs styreleder, sentralbanksjef Øystein Olsen, på pressekonferansen for NBIMs årsrapport torsdag.

– Er mulig å komme inn

– Hvorfor fortsetter søket?

– Vi har hatt en god prosess og lang prosess frem til søknadsfristen, og og så har vi en søkerliste med flere veldig gode søkere. Det er utgangspunktet, sier Olsen.

– Men så er det slik at prosessen frem til vedtak er frem til slutten av mars. På den bakgrunn fortsetter søket, og ja, det er mulig å komme inn etterpå. Vi startet med et bredt søk, og det søket er vesentlig snevret inn i etterkant frem mot søknadsfristen – men det er fortsatt mulig å komme inn.

HAR ALLEREDE SØKT: NBIM- nestleder Trond Grande. Foto: Håkon Sæbø

Eventuelt nye søkere kan enten bli navngitt eller være unntatt offentlighet, ifølge Olsen.

– Standard prosedyre

– Gjorde dere lignende da Slyngstad fikk jobben, å ha en søknadsfrist og å fortsette det brede søke etterpå?

– Det jeg har beskrevet i så måte er standard prosedyre. Det er den varianten man ofte benytter i stillinger i offentlig sektor, sier Olsen.

– Hva som var situasjonen den gangen, vet ikke jeg. Jeg var ikke her, legger Olsen til.

Da han kom utenfra Norges Bank og ble sentralbanksjef i 2011, var Slyngstad allerede sjef for NBIM.