Dette er Trygve Hegnars fem aksjetips – når bunnen er nådd

Dette kan være 4 – 5 aksjer å kjøpe når bunnen er nådd.

20.03.2020 Trygve Hegnar kommenterer utviklingen på Oslo Børs, utviklingen i valutamarkedet, utviklingen i oljeprisen og hvordan coronakrisen påvirker alt og alle over hele verden. Og hvilke aksjer skal man satse på når markedet snur opp igjen? Trygve Hegnar trakk frem 4 – 5 aksjer man kan ha i en slik portefølje. Teknisk analyse: NHY

I Økonominyhetene på FaTV fredag ble det blant annet fokus på hausseindeksen, som kan være i ferd med å bunne ut. Den viser hvor stor andel av investorene som er optimister og pessimister – hvor mange aksjer som har gitt salgssignal og kjøpssignal som siste signal.

Nå er hausseindeksen 8, som betyr at de aller, aller fleste er pessimister og at 92 av 100 selskaper har gitt salgssignal som siste signal. Det er opp fra 94 av 100 på en uke. 

Det kan fremdeles falle litt til, men bunnen kan da også være nær.

I Finansavisen i dag kunne man lese at hausseindeksen når gir et svakt kjøpssignal. Tidligere i uken kunne man også lese om de fire fasene hausseindeksen går gjennom når bunnen passeres og børsen snur opp igjen.

Men hvilke aksjer skal man kjøpe når bunnen passeres og hausseindeksen gir kjøpssignal? Og når kommer kjøpssignalet?

I Økonominyhetene fredag var Trygve Hegnar klar på at det ikke er så lett å finne den typen selskaper, men at det er 4 – 5 man kan vurdere, og som man sannsynligvis kan leve med.

– DNB kanskje?

– DNB var på listen, sa Hegnar blant annet, og viste til at det er vanskelig i finans, og at det også gjelder Storebrand.

– Hydro kanskje?

- Njæ, jeg har aldri vært fan av Hydro, jeg. Den vil jeg aldri ha med. Det må være aksjer med relativt små svingninger og lav betaverdi, men å finne dem kjempevanskelig, sa han.

Hegnar trakk imidlertid frem et par oppdrettsselskap og tre andre, som man sannsynligvis kan leve med.