<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs tror coronakrisen blir verre enn finanskrisen

Goldman Sachs tror at coronaviruset vil gjøre at USAs bruttonasjonalprodukt faller med 24 prosent i andre kvartal i år.

    Publisert 21. mars 2020 kl. 23.32
    Oppdatert 21. mars 2020 klokken 23.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    DYSTER ANALYSE: Goldman Sachs tror på et BNP-fall på 24 prosent i andre kvartal. Her representert ved konsernsjef David M. Solomon. Foto: Olivier Douliery

    Den amerikanske storbanken Goldman Sachs kommer med svært dystre spådommer over USAs økonomi på grunn av coronaviruset. I en fersk analyse tror tallknuserne at USAs bruttonasjonalprodukt vil falle med 24 prosent i andre kvartal i år, skriver Wall Street Journal.

    Det er fem ganger verre en de forrige estimatene, da Goldman Sachs spådde et BNP-fall på fem prosent.

    Hvis storbankens analyse treffer blink vil det bli langt verre enn finanskrisen i 2008. Goldman Sachs mener BNP-fallet vil bli det styggeste kvartalsvise fallet noensinne. 

    Ifølge Wall Street Journal var det hittil styggeste fallet i første kvartal i 1958. Da var BNP ned med ti prosent og blir omtalt som «Eisenhower-resesjonen».

    «Enestående»

    I analyseoppdateringen omtaler Goldman Sachs stoppet i økonomien som «enestående». Banken estimerer at rundt 2,25 millioner amerikanere er blitt arbeidsledige i løpet av den seneste uken. 

    Det kommer i kjølvannet av at restauranter, barer og butikker er blitt stengt ned. Antall smittede i USA er nå 24.148 og tilsammen 285 personer har død.

    Donald Trump har blitt kritisert for å ikke håndtere coronakrisen alvorlig nok. Nå forbereder imidlertid kongressen en redningspakke på i overkant av 2.000 milliarder dollar.