<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina oppfordrer til sløsing

Rabattkuponger og lavere togpriser skal få kineserne til å bruke penger. 

    Publisert 25. mars 2020 kl. 09.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    INNBYGGERNE MÅ UT: Kinesiske myndigheter tar grep for at befolkningen skal bruke penger.  Foto: Heiko Junge

    Kina er i gang med restruktureringsprosessen etter en krevende virusperiode. Landet har klart å begrense spredningen av smitte og gjør nå massive tiltak for å få fart i økonomien. 

    Lokale myndigheter, kaféer og elektronikkbutikker kutter kraftig i prisene og deler ut millioner av dollar i kuponger som kan brukes i butikkene. Det er Reuters som melder om dette.

    Alibaba Groups betalingstjeneste Alipay gir ut over 10 millioner dollar i rabatter til 10.000 forhandlere gjennom sin app. GOME Retail Holdings, som er en av de største forhandlerne av elektronikk i Kina, samt detaljisten Suning.com planlegger å dele ut over 620 millioner yen (88 millioner dollar) i kuponger. 

    Fra onsdag vil prisene på togbilletter kuttes tilsvarende 45 prosent, mens lokale myndigheter i provinsene Hebei, Zhejiang og Guangxi skal dele ut rabattkuponger for kino, turistattraksjoner og butikker. 

    Målet er å få konsumentene tilbake i gamle kjøremønstre for at økonomien skal skyte fart igjen.