Peter Wessel kastet ut av Fearnley tross skyhøye inntekter

Meglersjef Peter Wessel har vært gullkalven i Fearnley Securities i alle år, men nå permitteres han sammen med corporatesjefen – selv om aksjevolumene er rekordhøye.

SATTE GULLKALVEN PÅ GATEN: Adm. direktør Marius Halvorsen i Fearnley Securities har permittert meglersjefen for aksjer og renter i selskapet, Peter Wessel, samt corporatsjef Richard Vabo. Foto: Iván Kverme

– Jeg kan bekrefte at jeg er permittert på to dagers varsel. Det kom som lyn fra klar himmel. Det var ingen dialog i forkant, og jeg bestrider grunnlaget for permitteringen, sier Peter Wessel til Finansavisen.

Varslet kom onsdag i forrige uke. Wessel føler seg imidlertid ikke ferdig med meglerhuset selv om han nå er satt på gaten.

– Jeg er sikker på at styret i Astrup Fearnley vil gjøre det rette når de får satt seg inn i saken, sier Wessel, som har vært sjef både for aksjeomsetning og rentemegling.

– Det er nå viktig å stå samlet gjennom krisen og jobbe utelukkende for det beste for selskapet, og da kan man ikke sette de sterkeste kommersielle kreftene ut av spill.

RETT UT: Peter Wessel fikk to dager på å pakke sakene sine i Fearnley Securities. Foto: Ivan Kverme

Konkurrenter til toppjobben

Wessel bekrefter nemlig at han har mange av de største aksjekundene i landet.

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg snakker med flere av de største kundene i Norge, og kan bekrefte at aktivitetsnivået på meglerbordet har vært høyere enn på lenge.

Finansavisen kjenner til at Wessel er den megleren i Fearnley som har hatt høyest kurtasjeinntekt i alle år, hvilket skal ha fortsatt også inn i 2020 frem til han ble permittert.

I tillegg til meglersjef Wessel er corporatesjef Richard Vabo også satt på gaten. Vabo var i likhet med Wessel kandidat til toppsjefjobben i Fearnley Securities sammen med Marius Halvorsen, som ble foretrukket til jobben for et år siden.

Finansavisen kontaktet Halvorsen i flere omganger onsdag, men han besvarte ikke henvendelsene ut over å spørre hvem det var som tok kontakt. Permitteringene av Wessel og Vabo tolkes nå som et forsøk på å kvitte seg med utfordrerne.

Åtte permittert

– De nye permitteringsreglene er ment å være en del av en felles dugnad i samfunnet. Det er ikke ment for at finansbransjen skal rydde i egne rekker, noe flere advokater også har advart mot, sier en aktør til Finansavisen.

Permitteringene av Wessel og Vabo skal være midlertidig bortfall av arbeidsoppgaver. Det til tross for at aksjeomsetningen har skutt i været på grunn av all turbulensen i forbindelse med børsfallet.

Totalt skal det være permittert åtte personer i Fearnley, men da hovedsakelig innen compliance og corporateområder som er direkte rammet av oljeprisfallet.