ABG og Carnegie vinner også på bredde

– Det har vært noen elleville muligheter til å tjene penger i kvalitetsaksjer den seneste uken, sier ABGs meglersjef.

INGEN PERMITTERINGER: Meglersjef Hans Øyvind Haukeli i ABG Sundal Collier.  Foto: Iván Kverme

Børsnoterte ABG Sundal Collier følger etter DNB Markets, men er mer forsiktige med å gi noen signaler om hvordan det går på meglerbordet. Det er imidlertid foreløpig ikke sendt ut noen permitteringer. Midt i de ekstreme ukene gir ABGs meglersjef en ny definisjon av normal drift:

– Jeg kan si at det foreløpig er business as usual, sier Hans Øyvind Haukeli.

– Vi har hatt travle dager både på aksje- og obligasjonsdesken vår. Som meglere har vi en viktig samfunnsmessig oppgave i å skaffe likviditet til de som trenger det ved å fremskaffe kjøpere av verdipapirer fra de som har tilgjengelig likviditet. Vi gjør dette til beste for begge parter, utfyller Haukeli, og banker i bordet:

– Det har vært noen elleville muligheter til å tjene penger i kvalitetsaksjer den seneste uken.

Ifølge ham jobber nå hele 60 prosent av ABG-meglerne hjemmefra.

– Har bredde

Heller ikke i Carnegie er det foreløpig snakk om permitteringer, selv om 90 prosent sitter på hjemmekontor, ifølge Carnegie Norge-sjef Christian Begby:

– Her er det bra aktivitet, men det er altfor tidlig å si hvordan det hele vil spille seg ut. Det er usikre tider, og det er vanskelig å spå hvor markedene vil være om et halvt års tid – og hvordan etterspørselen etter våre tjenester da vil være.

FORTSATT PÅ KONTORET: Med 90 prosent hjemme kan adm. direktør Christian Begby gå på Carnegies kontorer. Foto: Iván Kverme

Begby mener Carnegie har et robust standpunkt, som en større investeringsbank.

– Vi har 1,7 milliarder kroner i egenkapital, og vi er en solid maskin med bredde i tjenestetilbudet. Jeg tror det er verre for meglerhusene som er veldig tiltet mot olje, offshore og shipping.