<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Adevinta knuser Schibsted på lønn

Bonus og aksjebasert betaling gjorde at Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal tjente mye bedre enn Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund i fjor.

    Publisert 4. apr. 2020 kl. 17.41
    Oppdatert 5. apr. 2020 klokken 13.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    JEVNT: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal (t.v) i Adevinta har en litt høyere fastlønn enn Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund. Til høyre er tidligere finansdirektør Trond Berger i Schibsted. Foto: Terje Pedersen

    Fredag ettermiddag offentliggjorde både Schibsted og utskilte Adevinta årsregnskap for fjoråret. Regnskapet viser at Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal tjente vesentlig bedre enn Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund.

    Ifølge årsrapporten til Adevinta fikk Ryssdal en samlet godtgjørelse på 1,4 millioner euro i fjor. Det tilsvarer i underkant av 14 millioner kroner basert på valutakursen ved årsskiftet.

    Kristin Skogen Lund hadde en total lønn på snaut 8 millioner kroner. Grunnlønnen var på 4,3 millioner kroner, samtidig som hun fikk 1,4 millioner i bonus og 2 millioner i aksjebasert betaling.

    Det er ikke fastlønnen som var driveren til Ryssdals lønnspakke og den var «kun» på cirka 4,6 millioner kroner. Det var bonus og aksjebasert betaling som gjorde at han løp fra Skogen Lund. 

    I fjor fikk han en bonus på 227.000 euro og aksjebasert kompensasjon på 694.000 euro, noe som tilsvarer henholdsvis 2,2 og 6,8 millioner kroner.