<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenns bruk av bankkort stuper

Nordmenn bruker bankkortene stadig sjeldnere. Samtidig handlet vi for større beløp og uten kontakt når vi først bruker kortet.

Publisert 7. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
INGEN KONTAKT: Grensen for kontaktløs betaling uten PIN er blitt økt fra 400 til 500 kroner. Foto: Dreamstime

Det ble i april foretatt 127,2 millioner transaksjoner med betalingskort i Norge. Noe som er en nedgang på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Likevel er forbruket bare ned 8,5 prosent, siden nordmenn har kjøpt varer og tjenester for over 50 milliarder kroner i april. Det viser tall fra Nets. 

– I mars falt samlet kortomsetning mer enn 14 prosent, til tross for at forbruket var normalt den første halvdel av måneden. I april har samfunnet vært delvis lukket ned hele måneden, men den samlede kortomsetning er bare falt med 8,5 prosent. Det vitner om at nordmenn holder hjulene i gang og at det kanskje er mer optimisme å spore blant forbrukerne, sier sjef for data og analyse i Nets, Per Harald Strøm.

Det har vært økt oppmerksomhet rundt kontaktløs kortbetaling for å begrense smittespredningen. I april steg andelen av kontaktløse transaksjoner med 27 prosent sammenliknet med mars, som var rekordmåned i kontaktløse betalinger. 64 prosent av kortbruken i april var kontaktløse betalinger.