<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsikringskrav i milliardklassen skal utbetales

Lloyds må utbetale rundt 3 til 4,3 milliarder dollar i ulike corona-krav.

Publisert 14. mai 2020 kl. 09.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
PLATTFORM: Lloyds of London er et britisk forsikringsmarked.  Foto: Lloyds of London

Forsikringsmarkedet Lloyds of London forbereder seg på å utbetale 3 til 4,3 milliarder forsikringskroner rettet mot corona-kompensasjoner. Samtidig spår selskapet at den globale forsikringssektoren kan måtte bla opp rundt 203 milliarder dollar i utbetalinger i kjølevannet av viruskrisen, melder Reuters. 

Reassurandøren Swiss Re sa forrige måned at det har mottatt krav på 476 millioner dollar, og det tyske forsikringsselskapet Allianz rapporterte denne uken et resultatfall på nærmere 30 prosent. 

Den ekstraordinære situasjonen fører til dobbel smell for forsikringsselskapene, som på den ene siden taper penger på svekket etterspørsel og samtidig må kutte budsjettene for å utbetale fordringer. 

– Jeg tror ikke noen i vår bransje har sett denne dobbelteffekten noen gang, sa John Neal, adm. direktør i Lloyds til Reuters.

– Forsikrede tap vil sannsynligvis utgjøre rundt 107 milliarder dollar, som tilsvarer summen fra de naturlige katastrofetapene fra orkanene som herjet i 2005 og 2017, sa Neal. 

Samtidig vil Lloyds redusere investeringene med 96 milliarder dollar.