Hugo Maurstad ut av Altor: - Jeg er fornøyd med min performance

Hugo Maurstad slutter i Altor etter 17 år og fem utfordrende investeringer. – Jeg er fornøyd med min performance, sier Maurstad.

AVVISER: – Jeg behøver ikke vise min performance for andre enn kundene, men summen alltid bra. Det har ikke noe med det å gjøre, sier Hugo Maurstad til ryktene om at han er skviset ut av Altor. Foto: Ivan Kverme
Finans

Hugo Maurstad bekrefter at han skal slutte i Altor, men avviser ryktene om at han er skviset ut som følge av dårlige investeringer.

– I så fall hadde jeg sluttet på en annen måte, sier Hugo Maurstad til Finansavisen.

– Jeg behøver ikke vise min performance for andre enn investorene, men summen er bra. Det har ikke noe med det å gjøre. Vi har fantastiske resultater både Altor og jeg, sier Hugo Maurstad.

Det som er kjent er at Hugo Maurstad kjøpte 80 prosent av aksjene i Odlo for å utvikle selskapet for egen regning. Noe av bakteppet var at Maurstad skulle ut av Altor.

Jeg har armene fulle. Noen av investeringene skal selges, og andre skal overføres til andre i løpet av perioden
Hugo Maurstad

Bruker to år på å slutte

– Det blir en gradvis overgang. Jeg skal skifte i løpet av et par år og gradvis gjøre mer av egne ting.

– Hvorfor?

– Jeg er på mitt 17. år i Altor og har gjort mye. Etterhvert er det morsomt å kunne eie sine egne ting. Jeg pleier å si at jeg etterhvert skal inn i tredje fase i mitt profesjonelle liv. Først hadde jeg 13 år i McKinsey før de 17 årene i Altor. Så har jeg ett skudd igjen i kammeret for å bygge opp noe selv, sier Maurstad.

Beslutningen ble tatt i desember og begynnelsen av januar før den ble kommunisert til kundene i februar.

Maurstad er ansvarlig for fem av Altors investeringer. Dette er Sats, XXL, Sbanken, Rossignol og Navico.

– Jeg har armene fulle. Noen av investeringene skal selges, og andre skal overføres til andre i løpet av perioden, sier Maurstad.

Forsvarer investeringene

At flere av posisjonene er utfordrende er ingen nyhet.

– Men Sats hadde en EBITA på 160 millioner og nesten to milliarder i gjeld i 2016, og var derfor lite verdt. I 2019 leverte de 370 millioner i EBITA etter en enorm turnaround. At myndighetene stengte treningssentrene var det lite vi kunne gjøre med, men det vurderer vi som en mer kortsiktig utfordring, sier han.

– Etter vår deltagelse i emisjonen i XXL vil ikke vår snittkurs være mye over børskursen. XXL har ikke vært enkelt, men det har vært en morsom snuoperasjon, og vi er på riktig spor. Det ligger en interessant oppside i XXL hvis de leverer som vi tror de skal. Vi skal utnytte skalaen i distribusjon nå som det blir bedre balanse i markedet også, sier han.

Sbanken er det siste selskapet som er børsnotert, men etter å ha startet på 80 kroner i 2017 er kursen nå 57.

– Når det gjelder resultatene til Rossignol er det bare å se på World Cupen i år. Vintersport går veldig bra, og kleskolleksjonen har gått fra null til 600 millioner på fire år.

– I Navico har vi vært inne lenge, men også dette er blitt en bra business etterhvert, sier Maurstad.

Hjem med 754 millioner

I Altor har Maurstad hatt hånd om både Eltek, Lindorff, Ewos og Helly Hansen. At det er disse som har bidratt til en god avkastning, og at dagens investeringer ikke er like gode vil han hverken avkrefte eller bekrefte.

– Hvilke engasjementer vil du avvikle før du går ut av Altor?

– Jeg liker ikke ordet avvikle. Vi utvikler selskaper. Men jeg vil uansett ikke kommentere det. Det får tiden vise

– Med hvor stor pengebinge starter du for deg selv?

– Du får ta en kredittsjekk, så ser du ligningen min.

Som sagt, så gjort. Maurstad rapporterte i 2018 en nettoformue på 754 millioner kroner da han flyttet hjem fra Sveits for halvannet år siden.

– Jeg er ikke Altor, men jeg kommer til å gjøre ting alene og i kombinasjon med partnere. Nå har jeg Odlo, og har ikke behov for mange investeringer. Jeg håper også at jeg vil tjene noen kroner.

hugo maurstad
altor
xxl
sats
rossignol
sbanken
navicon
Nyheter
Finans