<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs tror kronen vil styrke seg

Goldman Sachs anbefaler sine kunder å kjøpe norske kroner og selge dollar. 

    Publisert 1. juni 2020 kl. 14.25
    Oppdatert 1. juni 2020 klokken 14.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord
    TROR PÅ NORGE: Konsernsjef David Solomon i Goldman Sachs anbefaler å kjøpe norske kroner. Foto: REUTERS

    Goldman Sachs har begynt å shorte dollaren etter at gjenåpningen av økonomien forventes å få investorer til å gå ut av den tradisjonelt trygge havnen, skriver CNBC.

    I en analyse publisert i helgen skriver investeringsbankens strateger at det er for tidlig å si om om hvordan valutaen vil utvikle seg på lang sikt, men akkurat nå virker en shortposisjon på dollaren attraktivt.

    Investeringsbanken trekker frem at den norske kronen er godt posisjonert til å utkonkurrere de andre valutaene under resten av coronapandemien med kursmål på 8,75 kroner mot dollaren. For øyeblikket koster en dollar 9,70 kroner.

    «Demografi og medisinsk infrastruktur gjør Norge bedre rustet enn mange andre land. Samtidig har landet en sterk økonomi. Mens andre land blir tvunget til å begrense de finanspolitiske virkemidlene eller låne penger, er Norge i stand til å bruke midler fra investeringer i utlandet», skriver Zach Pandl og Kamakshya Trivedi i Goldman Sachs.