<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Targovax inngår samarbeid med amerikansk teknologiselskap

Har inngått avtale med en divisjon i det amerikanske teknologiselskapet Leidos. 

    Publisert 4. juni 2020 kl. 08.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    SAMARBEID: Targovax inngår samarbeid med en divisjon i Leidos.  Foto: Brian Cliff Olguin,Brian Cliff Olguin

    Bioteknologiselskapet Targovax har inngått avtale med Explorations in Global Health (ExGloH), som er en divisjon i det amerikanske teknologiselskapet Leidos, melder selskapet i en børsmelding torsdag. 

    Sammen skal selskapene vurdere potensialet ved å benytte ONCOS onkolytiske adenovirus for å produsere Microtide sjekkpunkthemmer-peptider i kreftsvulster. 

    I første omgang omfatter samarbeidet om konseptet fungerer teknisk og selskapene skal gjennomføre pre-kliniske forsøk. Hvis dette går etter forventningen kan ONCOS-Microtide kombinasjonen etableres som en plattform som kan utvides. 

    - Vi er godt i gang med preklinisk utvikling av den andre generasjonen av ONCOS-virus og vi har god tro på at ONCOS og Microtide -kombinasjonen kan bli en viktig brikke i dette arbeidet - til og med fungere som en plattform for fremtidige kliniske produktkandidater. Leidos er en samarbeidspartner med en unik klasse av nye sjekkpunkthemmere som vi mener passer perfekt inn i våre onkolytiske virus, sier dr. Erik Digman Wiklund, sjef for forretningsutvikling (CBO) i Targovax.