<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arthur Buchardt ut mot elbilfordelene

Milliardær Arthur Buchardt (71) er glad i biler og bruker bilen som kontor, men har lite til overs for dagens elbilfordeler.

    Publisert 22. juni 2020 kl. 20.11
    Oppdatert 24. juni 2020 klokken 10.35
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 468 ord
    Snakker ut: Finansmann og eiendomsutvikler Arthur Buchardt har tapt mye i coronakrisen, men håper på en bedre høst. Her under første dag av Prøysenfestivalen og Alf Prøysens 100-års jubileum på Rudshøgda i 2014.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

    1. Alle må feriere i Norge i år. Hvor går turen?

    Turen går til Vestfold, Oppland, egentlig til hele Norge. Jeg ender opp med en langt billigere ferie enn vanlig, og skal bo på noen av de, etter min mening, beste hotellene i verden.

    2. Nicolai Tangen er den nye sjefen for Oljefondet. Var ansettelsen riktig, og hvor lenge tror du han blir sittende?

    Det var noen mangler ved prosessen, men Tangen er en meget dyktig og kvalifisert person. Jeg tror han vil bli sittende lenge.

    3. Hvem er din yndlingspolitiker? Hvorfor?

    Einar Gerhardsen er uten tvil min favorittpolitiker. Han var en visjonær og en sannferdig skikkelse.

    4. Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen?

    Vi har tapt mye i Norge. Hotellnæringen har ikke akkurat hatt den beste våren. Heldigvis går det bedre i Sverige og Finland og vi håper at det tar seg opp til høsten. 

    5. Porsche Taycan til en million kroner selger svært godt. Hvilke elbiler har du, og synes du elbilfordelene skal opprettholdes?

    Jeg har ikke elbil, og liker heller ikke elbilfordelene. Premissene for elbilfordelene blir også fremstilt feil. Elbilfordelene var ikke vedtatt av miljøhensyn, men heller som en slags subsidie for å hjelpe den norske elbilprodusenten Think med salg i Norge. Man kan jo stille spørsmål ved om det er greit at den norske regjeringen skal kunne gi eller opprettholde et slikt konkurransefortrinn.  Etter at Think gikk konkurs ble de kjøpt opp av Ford, og jeg mener at fordelene burde blitt fjernet der og da. Det ble de dessverre ikke. 

    6. Raymond Johansen og Ap vil stoppe den nye E18 vestover fra Oslo til Asker. Fornuftig eller misforstått miljøgevinst?

    Jeg mener det er en helt misforstått miljøgevinst. Det er en mangel på forståelse av hvordan samfunnet fungerer og manglende respekt for folk. Miljøsaken skades når slike ting blir gjennomført ved påskudd av miljø.

    7. Har du hatt hjemmekontor på grunn av coronakrisen? Har det vært slitsomt eller en god gevinst? Bør det bli en permanent ordning?

    Mye av jobbingen min foregår i bilen, og det har vært lite hjemmekontor som følge av det.

    8.Høyre vil beskatte boliger med en verdi på over 15 millioner kroner hardere, for at eierne skal bruke mer penger på investeringer. Er det smart av Høyre?

    Det er bare tull.

    9.DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene?

    Tiltakene er fornuftige, men jeg synes de burde sende flere signaler om hvordan høsten kommer til å bli.  Spesielt er det viktig for hotellnæringen å planlegge, hvor våre hoteller er helt avhengig av konferanser og lignende arrangementer for å klare seg.

    10. Hva er din favorittvin i sommer som du serverer gode venner? Hva koster den?

    Jeg har ikke peiling på vin. For min egen del foretrekker jeg en kald Clausthaler i sola, og serverer til andre det jeg tror de liker.