DNB-fond med fornuftig exit

Fondet DNB Teknologi solgte seg helt ut av skandaleselskapet Wirecard, og sparte med det over 100 millioner kroner.

HADDE HØRT NOK: Skandaleselskapet Wirecard motarbeidet den eksterne revisjonen av selskapets regnskaper. Da hadde DNB-fondet hørt nok, og solgte før det var for sent. Foto: NTB Scanpix
Finans

Fondet, som i dag forvalter cirka 16 milliarder kroner, gjorde et godt valg da de solgte seg helt ut av det tyske teknologiselskapet Wirecard i slutten av april.

I dag er det kriserammede selskapet konkurs, og tidligere adm. direktør Markus Braun er pågrepet og siktet for å ha manipulert selskapets regnskaper over en lengre periode.

Solgte seg ut

Wirecard ble lenge sett på som et attraktivt teknologiselskap av fondsforvaltere og private investorer verden rundt. Men helt siden Financial Times i fjor vinter publiserte en artikkel der de meldte om obskure transaksjoner i Wirecards Singapore-avdeling, har selskapet vært under et konstant søkelys.

Wirecard var på sin side overbevist om at de var uskyldig. For å kontre Financial Times’ anklager, ansatte de revisjonsselskapet KPMG til å utføre en ekstern granskning av selskapet.

Pr. 31. mars i år satt DNB Teknologi med en posisjon på 143 millioner kroner i Wirecard. Da forvalterne i fondet fikk høre at ledelsen i selskapet motarbeidet KPMG ved å holde tilbake sentral informasjon, hadde forvalterne av suksessfondet fått nok, og solgte seg helt ut av posisjonen sin i slutten av april. Det skulle vise seg å være en lur idé.

Den siste spikeren i kista ble hamret av revisjonsselskapet EY 19. juni. Den dagen kom det frem at 1,9 milliarder euro manglet i regnskapene, og situasjonen ble enda mørkere da det ble klart at pengene trolig aldri hadde eksistert til å begynne med. 

dnb
wirecard
teknologi
dnb teknologi
forvaltning
kpmg
ey
Nyheter
Finans
Børs