<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PE-gigant kjøper forsikringsselskap verdt 42 milliarder

Transaksjonen ventes å ferdigstilles i 2021. 

    Publisert 8. juli 2020 kl. 13.44
    Oppdatert 8. juli 2020 klokken 14.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    Henry Kravis, medgrunlegger og Co-CEO i Private Equity-selskapet KKR. Foto: Bloomberg

    Den amerikanske Private Equity-giganten KKR annonserte onsdag at de har inngått avtale om å kjøpe samtlige utestående aksjer i forsikringsselskapet Global Atlantic Financial Group, ifølge Marketwatch.

    PE-fondet har gått med på å betale et beløp tilsvarende den bokførte verdien av Global Atlantic på tidspunktet når transaksjonen ferdigstilles, ifølge Baytown Sun. Transaksjonen er forventet å ferdigstilles i 2021, heter det. 

    31. mars 2020 hadde forsikringsselskapet en bokført verdi på 4,4 milliarder dollar, nesten 42 milliarder norske kroner etter dagens kurs. 

    – Denne transaksjonen er svært strategisk for KKR  den diversifiserer og skalerer virksomheten ytterligere og øker vår posisjon betydelig innen forsikringsbransjen, sier KKR-direktører Joseph Bae og Scott Nuttall. 

    Forsikringsselskapet er også fornøyde med den nye avtalen.

    – Vi er glade for å ha KKR som ny, langsiktig partner. Med sin globale tilstedeværelse og langsiktige fokus, tror vi at vi vil bli enda bedre posisjonertøkonomisk og strategiskbåde for å hjelpe amerikanere med å møte de økonomiske utfordringene de står overfor i dag, og for å hjelpe våre institusjonelle kunder med å oppnå sin strategiske mål, sier Global Atlantic-sjef Allan Levine.

    Hittil i år har KKR-aksjen steget 5,6 prosent. Selskapet har hovedkvarter i New York, og har  kontorer i USA, Europa og Asia.