PE-gigant kjøper forsikringsselskap verdt 42 milliarder

Transaksjonen ventes å ferdigstilles i 2021. 

Henry Kravis, medgrunlegger og Co-CEO i Private Equity-selskapet KKR. Foto: Bloomberg
Finans

Den amerikanske Private Equity-giganten KKR annonserte onsdag at de har inngått avtale om å kjøpe samtlige utestående aksjer i forsikringsselskapet Global Atlantic Financial Group, ifølge Marketwatch.

PE-fondet har gått med på å betale et beløp tilsvarende den bokførte verdien av Global Atlantic på tidspunktet når transaksjonen ferdigstilles, ifølge Baytown Sun. Transaksjonen er forventet å ferdigstilles i 2021, heter det. 

31. mars 2020 hadde forsikringsselskapet en bokført verdi på 4,4 milliarder dollar, nesten 42 milliarder norske kroner etter dagens kurs. 

– Denne transaksjonen er svært strategisk for KKR  den diversifiserer og skalerer virksomheten ytterligere og øker vår posisjon betydelig innen forsikringsbransjen, sier KKR-direktører Joseph Bae og Scott Nuttall. 

Forsikringsselskapet er også fornøyde med den nye avtalen.

– Vi er glade for å ha KKR som ny, langsiktig partner. Med sin globale tilstedeværelse og langsiktige fokus, tror vi at vi vil bli enda bedre posisjonertøkonomisk og strategiskbåde for å hjelpe amerikanere med å møte de økonomiske utfordringene de står overfor i dag, og for å hjelpe våre institusjonelle kunder med å oppnå sin strategiske mål, sier Global Atlantic-sjef Allan Levine.

Hittil i år har KKR-aksjen steget 5,6 prosent. Selskapet har hovedkvarter i New York, og har  kontorer i USA, Europa og Asia.