Anonyme allvitere hjelper megabankene

De er spesialister på betaling, har verdens største banker som kunder og er knapt nok omtalt i mediene.

TAPER IKKE PÅ COVID-19: – I årets fem første måneder har vi vokst 23 prosent, sier Nicki Bisgaard, gründer i Paytech. Foto: Anders Horntvedt
Finans

ASKER: – 2019 ble et nytt rekordår for oss i Paytech. Vi så allerede i 2018 at etterspørselen etter spesialistkompetanse innenfor betalingsområdet økte ganske kraftig fra foregående år, sier Nicki Bisgaard (57), gründer i Paytech.

Fra et forretningsbygg i Asker står han i spissen for et nettverk av konsulenter som jobber fra hjemmekontorer eller små kontrormiljøer i Europa, USA og Asia.

Midt under pandemien i april og mai signerte vi konsulentkontrakter for 20 millioner
Nicki Bisgaard, PayTech

Selskapet er knapt nok omtalt i norske medier, men hevder å ha et av de fremste kompetansemiljøene på kort og betaling i verden.

Fra én til 35 ansatte

Selv er Bisgaard utdannet ved BI, og han har bakgrunn fra DNB og kredittkortselskapet EnterCard. Frem til 1999 jobbet han for Visa i London som ansvarlig for deres storkunder i Europa.

Paytech Group

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter4,96,5
Driftsresultat3,75,4
Resultat før skatt3,75,3
Årsresultat2,94,3

Eiere: Nicki Bisgaard (50 %) og Rine Klæboe (50 %).

Paytech startet han da han kom tilbake til Norge for rundt 20 år siden.

– Vi hjelper våre kunder dels å gjøre det de alltid har gjort bedre enn før og dernest forstå hvordan fremtidens betalinger ser ut og hvilke muligheter eller trusler det medfører, sier Bisgaard.

Paytech Consulting

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter45,536,9
Driftsresultat−0,3−0,1
Resultat før skatt−0,3−0,2
Årsresultat−0,3−0,1

Eiere: Nicki Bisgaard (50 %) og Paytech Group (50 %).

«Hvordan ser fremtidens betalingstjenester ut?». «Hvordan sikre lønnsomhet og konkurransekraft i et marked i endring». «Hvordan påvirker covid-19 kundene og deres betalinger, på kort og lang sikt?».

På Paytechs nettsider er dette spørsmål selskapet lokker med å kunne hjelpe til med.

Svarene konsulentene har levert og fakturert for, har i det stille fått bedriften til å vokse fra én ansatt i 1999 til 35-40 medarbeidere nå.

Femdoblet siden 2015

Omsetningen i selskapet er femdoblet siden 2015, og coronapandemien har ikke bremset veksten.

Bisgaard har tidligere uttalt at han i 2023 vil ha mellom 75 og 100 «gode folk som kan sakene sine» og rundt 100 millioner kroner i omsetning.

– Vi styrer mot en omsetning på 75 millioner kroner i 2020, så vi er på god vei, sier han.

– Vi opplever nå at markeder som Australia og New Zealand, Midtøsten, Nord-Amerika er der vekst er sterkest gjennom 2019 og inn i 2020. I årets fem første måneder har vi vokst 23 prosent.

– Fordelen for oss er at vi alltid har jobbet hjemmefra eller fra små kontormiljøer. Midt under pandemien i april og mai signerte vi konsulentkontrakter for 20 millioner kroner. Det var all-time high for oss, sier Bisgaard.

Paytech-gruppen består av tre foretak uten konsolidert konsernregnskap. Den samlede omsetningen i konsernet var på 63,5 millioner kroner i fjor.

Har storbanker som kunder

Blant Paytechs kunder er 14-15 av de 20 største bankene i verden, i tillegg til et utall små og mellomstore banker, inkludert en rekke norske sparebanker, sier Bisgaard.

Blant kundene er også store internasjonale kortselskaper, datasentraler og store multinasjonale selskaper.

I februar kom Henning Holter inn som ny Paytech-sjef. Holter er bosatt i London, og har utdanning fra INSEAD, University of California, Berkeley og Sjøkrigsskolen.

NY PAYTECH-SJEF: Henning Holter. Foto: Paytech

Tidligere har han jobbet for FactSet, Tungsten Network og mindre, spesialiserte konsulentselskaper.

Fremover er planen at Bisgaard skal fungere som styreleder og bruker mer tid som leder av EedenBull, et nystartet fintech-selskap der Paytech er største eier.

Ambisjon er å utvikle og levere «innovative og spennende betalingsløsninger til våre partnerbanker og deres kunder». 

Første program, Q Business, er i markedet gjennom et samarbeid med Eika og Sparebanken Sør.

– Vi forventer betydelig vekst over de neste par-tre årene, blant annet gjennom vårt tette samarbeid med MasterCard er vi nå også i dialog med potensielle partnerbanker i Europa, Asia, Canada og Sør-Amerika, legger han til.

paytech
fintech
nicki bisgaard
henning holter
Nyheter
Finans