Kraftig fall i gullprisen

Både gull, sølv og bitcoin falt kraftig i verdi tirsdag. Peter Schiff i Euro Pacific Capital tror imidlertid at gullprisen vil fortsette å stige.

NED: Gullprisen var tirsdag ned 5,5 prosent og omsettes nå for 1.975,70 dollar pr. unse. Foto: Dreamstime
Finans

Tirsdag klokken 20.30 var gullprisen ned 5,5 prosent til 1.915,70 dollar pr. unse. Det ligger dermed an til det største prisfallet på fem måneder.

Enda verre gikk det med sølvprisen som i skrivende stund er ned 11,7 prosent til 25,28 dollar pr. unse. Også bitcoin falt kraftig i verdi tirsdag med et fall på 3,5 prosent til 11.481,53 dollar.

– Feilslåtte tradere selger nok en gang gull som en reaksjon på en lavere inflasjon enn ventet. Produsentprisen i juli steg med 6 prosent, som er det største økningen på to år. Inflasjonen vil fortsette å presse prisene oppover, spesielt for gull, når realrentene faller, skriver strateg Peter Schiff i Euro Pacific Capital på Twitter.

Han er kjent for å være svært pessimistisk til sentralbanker, lave renter og pengetrykking, og har derfor vært positiv til gull i svært lang tid.

Hittil i år er gullprisen opp 25 prosent, mens sølvprisen har klatret nesten 42 prosent. Bitcoin har steget med over 60 prosent siden årsskiftet.