Sjefstrateg: – Investorene er ganske skeptiske

– Når du ser på undersøkelser er bare 23 prosent positive til markedet, men vanligvis er mellom 20 og 45 prosent «bull», så vi er helt i bunnen, sier Willem Sels i HSBC Private Banking.

VEKSTAKSJER: HSBC Private Banking er spesielt positive til vekstaksjer og store kvalitetsselskaper. Foto: AFP
Finans

Aksjemarkedet har gått som en kule de seneste månedene, selv om den mørke coronavirus-skyen fortsetter å sveve over den globale økonomien.

Det har ført til spørsmål om aksjemarkedet er blitt frikoblet fra virkeligheten. Global sjefstrateg Willem Sels i HSBC Private Banking mener markedet drives av likviditet, politiske tiltak og stimuli fra sentralbanker, ifølge CNBC.

– Det er også relativt lave forventninger til inntjening i markedet. Nå har analytikerne begynt å oppgradere inntjeningen, men det er fortsatt på lave nivåer, sier han til nyhetsbyrået.

Hittil i resultatsesongen i USA har en overvekt av selskapene lagt frem bedre tall enn ventet.

– Investorene er ganske skeptiske og det er mange som sitter med høy andel kontanter, også blant våre kunder. Når du ser på undersøkelser er bare 23 prosent positive til markedet, men vanligvis er mellom 20 og 45 prosent «bull», så vi er helt i bunnen, sier han.

Overvekt i vekstaksjer

Strategen sier at mange av deres kunder har begynt å se utover FAANG-aksjene (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google) og mot teknologispillere som krysser mot andre sektorer, som helse, netthandel, automatisering og finans.

HSBC Private Banking har fortsatt overvekt i vekstaksjer og store kvalitetsaksjer, som inkluderer telekom, teknologi og helse.

– Vi kommer ikke til å jage rotasjon mot svake sykliske sektorer av lav kvalitet, sier han.

hsbc
Nyheter
Finans
Børs