– Kjøp «beskyttelsesaksjer» for å hedge deg mot Trumps uttalelser

Michael Harris mener du kan kjøpe deg beskyttelse mot hvordan markedet reagerer på Trumps uttalelser.

USIKKERT: Trump har flere ganger skapt usikkerhet i markedet med friske uttalelser. Foto: Bloomberg
Finans

Michael Harris, grunnleggeren av Cribstone Strategic Macro, mener investorene burde kjøpe det han kaller «beskyttelsesaksjer» mot usikkerheten Trumps uttalelser fører til i markedet, heller enn å fokusere på hvem som vinner presidentvalget, melder CNBC mandag. 

«Det handler mindre og mindre om hva han (Trump) eventuelt vil gjøre etter valget. Fokuset burde heller ligge på hva han er villig til å si og gjøre for å vinne valget.», sier Harris til CNBCs «Squawk Box Europe».

«Investorene burde heller bygge en beskyttelsesbase med aksjer som fungerer som hedging mot Trumps uttalelser», fortsetter han. 

Global usikkerhet

Harris trekker frem global usikkerhet som ett av de mest nervøse elementene i markedet. Han mener dermed at aksjer med militær profil er opplagte kjøpskandidater.

«Militær aggresjon er noe investorene bør regne inn i porteføljene sine», mener Harris. 

Trump kunngjorde blant annet forrige uke at en det er meglet frem en avtale mellom UAE og Israel for å normalisere forholdet, og avtalen vil mest sannsynlig styrke den amerikanske presidentens utenrikskampanje. UAE er blitt fordømt av både Iran og Tyrkia. 

Michael Harris
Cribstone Strategic Macro
Nyheter
Finans
Børs