<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Største optimisme siden før coronakrisen

Nesten halvparten av forvalterne sier nå at vi er i et bull-marked. Fire av fem venter dessuten bedring i økonomien.

Publisert 18. aug. 2020 kl. 13.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
SOLEN SKINNER: Solen kaster lys over fasaden til New York-børsen en julidag for noen år siden. En større andel av forvalterne Bank of America har spurt, mener vi nå befinner oss i et bull-marked. Foto: Bloomberg

Investorer er nå på sitt mest optimistiske til finansmarkedene siden februar, melder Reuters og viser til en ny undersøkelse Bank of America har utført blant en rekke forvaltere.

46 prosent av de som har deltatt i undersøkelsen, vurderer at vi nå er i et bull-marked. Til sammenligning var denne andelen bare 40 prosent for en måned siden.

Videre viser undersøkelsen at hele 79 prosent venter økonomisk bedring.

Dette er ifølge nyhetsbyrået den høyeste målingen som er registrert siden desember 2009, i kjølvannet av finanskrisen.

Ny smittebølge uroer fortsatt

Skyer på horisonten er det imidlertid også: De spurte i undersøkelsen anser stadig en ny bølge med coronavirussmitte som den største risikoen for markedene. Slik har det vært i fem strake måneder nå.

På disse fem månedene har verdens aksjemarkeder like fullt løftet seg kraftig igjen etter smellen med coronavirusutbruddet i begynnelsen av året.

181 forvaltere deltok i Bank of Americas undersøkelse.

Tilsammen forvalter disse verdier for rundt 500 milliarder dollar.