Women Investor Network leter etter investeringslystne kvinner

Angela Holter håper at mange kvinner vil betale 15.000 kroner for å lære å investere i oppstartsselskaper.

VIL FÅ FLERE KVINNER TIL Å INVESTERE: Angela Holter har startet Women Investor Network Norway. Foto: WIN
Finans

– Mange kvinner bruker gjerne mye penger på å kjøpe en fin veske eller reise på ferie, men tenker ikke på investeringer. Vi ønsker å endre den mentaliteten, sier Angela Holter.

Hun leder satsningen Women Investor Network Norway (WIN), som nå etableres i Norge. Denne høsten startet nettverket et investeringskurs, som skal lære kvinner å investere i oppstartsselskaper, i samarbeid med Startup Norway.

– WIN er også et nettverk der kvinner kan lære av hverandre, evaluere investeringsmuligheter og investere sammen. Alle som deltar på kurset er automatisk medlem av nettverket i et år. 

Med seg har WIN fått Silicon Valley-investor Sharon Vosmek og hennes globale organisasjon Astia, som også vil delta i åpningen av programmet. 

Mestringsfølelse

– Hvorfor er det behov for et slikt kurs? 

– Det er et faktum at norske kvinner investerer langt mindre enn menn, og det til tross for at Norge er et land der likestillingen er kommet veldig langt. Jeg tror en av årsakene kan være at kvinner ikke har så mange rollemodeller på dette området, sier Holter. 

– Men hvorfor trenger man et eget investeringskurs for kvinner? Kan det ikke like godt være for begge kjønn?

– Jeg tror at vi kvinner har et større behov for å ha en mestringsfølelse før vi velger å investere i oppstartsselskaper, som jo har en forholdsvis høy risiko. Da er det vesentlig å forstå terminologien og jobbe gjennom temaene, noe vi vil gjøre gjennom ulike workshops i kurset.

Investor på syv uker

Kurset vil gå over syv uker, med ukentlige samlinger med foredrag, workshops, og besøk av flere norske oppstartsselskaper som har hatt suksess. 

– Deltakerne vil få mulighet ti å lære av norske og internasjonale eksperter på fagområdet, og hvis situasjonen tillater det, vil vi også ha mingling og champagne, sier hun.  

– Tror du det er mange som er villige til å betale 15.000 kroner for et slikt kurs?

– Ja, vi tror det er interesse og behov for dette. Nå får man også rabatt på kurset i august.

– Opplegget skiller seg også ut fra andre kurs, fordi vi vil følge opp deltakerne gjennom nettverket. Vi vet at investeringer i oppstarsselskaper er risikofylt, men risikoen kan reduseres gjennom at man gjør det sammen gjennom et nettverk som dette. Dessuten er det det eneste slike kurset i Norge som går på engelsk,  sier hun.

Angela Holter kommer opprinnelig fra Florida, men har bodd i Norge de seneste ti årene. 

Flere satser på kvinner

WIN er langt fra alene om å ha kvinner som målgruppe for sin satsing. DNB har hatt den siste tiden hatt en større kampanje under slagordet «Hun investerer», der det er blitt poengtert at nesten 70 prosent av alle aksjeeiere er menn, og 80 prosent av de private aksjeverdiene på Oslo Børs eies av menn. Også gründer Heidi Aven, med satsningen She Invests og She Commuity har satset på å øke andelen kvinnelige investorer. 

Likevel tror Holter det er marked for konseptet. 

– I høst kan vi ikke ha mer enn 40 deltagere på grunn av corona-restriksjonene, men vi håper det kan være flere til neste år, sier hun.

– Hvor store investeringer bør man kunne gjøre for å dra nytte av kurset?

– Vi stiller ingen krav til investeringer, og det passer for alle, uansett om man vil investere 20.000 kroner eller 2 millioner, sier hun.

«I vår kommunikasjon fremover kommer vi til å oppfordre kvinner til å ta med seg en venninne/et familiemedlem/kollega, da vi virkelig ønsker å mobilisere kvinnene til å ta del i nettverket, og for å få kvinner til å investere»,  skriver kommunikasjonsansvarlig i WIN, Tanja Schøien, i e-post til Finansavisen. 

win
angela holter
investeringskurs
Nyheter
Personlig økonomi
Finans