Hvor høyt kan Tesla-kursen gå? 3.500 dollar mener analytiker

Analytiker som er bull i Tesla mener aksjekursen kan nå 3.500 dollar.

Elon Musks Tesla er nå mer verdt enn Walmart, og Dan Ives fra Wedbush Securities tror ikke Tesla vil synke med det første.
Finans

Tesla-aksjen setter stadig nye rekorder. Aksjekursen har steget smått utrolige 390,04 prosent så langt i år, og bikket den magiske 2.000 dollar-grensen på torsdag. Bare den siste uken har aksjen lagt på seg 24,19 prosent. 

Et team av Wedbush-analytikere, anført av Dan Ives, mener at himmelferden vil fortsette helt til aksjekursen når 3.500 dollar. 

«Et kinesisk elbilmarked i stadig forbedring og priskutt skaper en «perfekt etterspørselsstorm» for Tesla», mener Ives og teamet hans, melder MarketWatch mandag.

 «Vi tror at veksten i det kinesiske markedet er verdt minst 400 dollar pr. aksje i et bull-case for Tesla, da etterspørselen er ventet å øke betraktelig de neste 12 til 18 månedene», sier Ives videre. Han legger også til at det trolig vil komme positive batterinyheter fra Tesla i løpet av september. 

Ives og analytikerteamet har åpenbart solid tro på elbilprodusenten og oppjusterer bull-caset med over 1.000 dollar, fra 2.500 til 3.500 dollar, inn mot 2025/ 2026. 

Tesla opplyste nylig at det skal foreta en 5 til 1 aksjesplitt. Oppdelingen endrer ikke hvor mye den elektriske bilprodusenten er verdt, men reduserer automatisk prisen på aksjene med 80 prosent når splittingen er ferdig 31. august.

tesla
Nyheter
Finans
Børs