Adolfsen-brødrenes pengesekk vokser

Selv om resultatet så vidt bikket pluss, viser kontantstrømmen at pengene renner inn.

MILLIARDÆRER: Fra venstre er Kristian Adolfsen og Roger Adolfsen. Foto: Eivind Yggeseth
Finans

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen har gjennom selskapet Hospitality Invest bygget opp en milliardformue på hoteller, barnehager, bemanning, omsorg og asylmottak. Ifølge tidsskriftet Kapital var brødrene gode for tilsammen 5,6 milliarder kroner i fjor.

Leverte pluss på bunn

Mandag leverte selskapet regnskapstallene for andre kvartal, der resultatet etter skatt endte på 1,5 millioner kroner, en betydelig forbedring fra 36,3 millioner kroner i minus året før.

Gjennom Hospitality Invest eier Adolfsen-brødrene Norlandia Hotel Group, bemanningsselskapet Otiga Group og Norlandia Health & Care Group. Sistnevnte utgjør majoriteten av omsetningen, og omfatter blant annet helsetjenester, barnehagedrift, asylmottak og eiendomsutvikling.

I andre kvartal ble omsetningen 1,96 milliarder kroner, ned fra 2,04 milliarder i 2019. Driftsresultatet (EBIT) kom inn på 26,1 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 27,4 millioner kroner i 2019.

Pengene renner inn

Kontantstrømmen fra driften kom inn på 548,6 millioner kroner, mens selskapet satt på 624,8 millioner kroner i kontanter ved utgangen av kvartalet. Ved starten av kvartalet hadde Hospitality Invest 396,1 millioner kroner i kontanter.

«Coronaviruset har hatt en betydelig innvirkning på hotelldriften. Bemanningssegmentet påvirkes negativt mens Care-segmentet bare påvirkes marginalt. Bortsett fra hotelldriften, leverte alle segmenter over forventningene som et resultat av effektiv kostnadsreduksjon», skriver selskapet.

Nyheter
Finans