<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities har ståltro på Solon Eiendom etter stretagigjennomgangen

Høyner kursmålet, gjentar kjøpsanbefalingen og mener hele investeringscaset for aksjen er endret. 

    Publisert 8. sep. 2020 kl. 08.27
    Oppdatert 8. sep. 2020 klokken 08.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 266 ord
    TOPPROSJEKT: Solon Eiendoms prosjekt, Ski Magasinparken, er svært lønnsomt, ifølge Pareto Securities. Foto: Solon Eiendom

    Mandag varslet Solon Eiendom SOLON at de skal fortsette en omfattende gjennomgang av de strategiske mulighetene i selskapet. Styreleder Simen Thorsen peker på at aksjen har en betydelig rabatt med tanke på «net asset value». 

    – Gitt dette og en detaljert strategisk gjennomgåelse, har vi besluttet å undersøke ulike alternativer, inkludert et potensielt salg av selskapet. Det er av styrets oppfatning at dette er i våre aksjonærers beste interesse, sier Thorsen.

    Nyheten ble særdeles godt mottatt i markedet og aksjen spratt opp 11,48 prosent til 34,0 kroner. 

    Høyner kursmålet etter nyheten

    Meglerhuset Pareto Securites høyner kursmålet i Solon-aksjen til 40 kroner, fra tidligere 34 kroner, og gjentar samtidig en kjøpsanbefaling, går det frem av en analyseoppdatering mandag kveld. 

    Pareto peker på at Solon Eiendom-caset er endret fra et vekstcase, for den tålmodige investor, til et M&A-case der det kan komme raske endringer i selskapet.

    På bakgrunn av dette endres metoden for verdsettelse og kursmålet heves dermed på eiendomsaksjen. 

    I tillegg har Solon solgt 75 prosent av tomten knyttet til det tredje byggetrinnet i Magasinparken-prosjektet i Ski. Salget av trinnet var 23 prosent over det som var antatt markedsverdi pr. 4. kvartal, ifølge Pareto Securities beregninger.

    Christopher Mo Dege, analytiker i Pareto Securities. Foto: Pareto Securities

    «Basert på transaksjonen kan det dermed argumenteres for en oppjustering på mellom 8 og 14 kroner pr. aksje, hvis verdien fremskrives til resten av boligbanken», skriver analytikeren Christopher Mo Dege i analysen. 

    Meglerhuset påpeker at de ikke legger til grunn en slik verdijustering i sin verdsettelse og at NAV-oppjusteringen deres på seks kroner pr. aksje hovedsakelig er knyttet til den estimerte effekten lavere renter har hatt på nåverdien av tomtebanken til Solons 4. kvartal.