<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus jekker opp kursmålet med 263 prosent etter avgiftsnyhet

DNB Markets er svært positive til Quantafuel.

Publisert 8. sep. 2020 kl. 09.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
Kjetil Bøhn, adm. direktør, Quantafuel. Foto: Iván Kverme

Quantafuel QFUEL-ME har hatt en fantastisk reise på børsen så lang i år og aksjen er opp 168,16 prosent de siste 3 månedene, til 55,0 kroner. Bare i forrige uke steg aksjen 34,80 prosent. 

DNB Markets har åpenbart ytterligere tro på selskapet og jekker opp kursmålet til 84 kroner, fra tidligere 23,10 kroner. Samtidig opprettholdes kjøpsanbefalingen, melder TDN Direkt. 

«Mens vi venter på nyheter fra Quantafuels anlegg i Skive, Danmark, har EU i mellomtiden foreslått en avgift på ikke resirkulert plastavfall på 800 euro pr. tonn. En slik avgift bør etter vårt syn øke selskapets tilgang på attraktivt prisede råvarer», skriver meglerhuset i en rapport.

«Samtidig har prispremien for ferdig drivstoff basert på resirkulerte materialer også steget. Med reduserte inputkostnader og økte priser ut, samt forventninger om en årlig kapasitet på rundt 900.000 tonn inn, har vi løftet kursmålet i Quantafuel fra 23,10 kroner til 84 kroner pr. aksje», står det videre i rapporten. 

DNB Markets legger til grunn at selskapet vil gjennomføre en emisjon på 80 millioner dollar til 50 kroner pr. aksje i deres verdsettelse. Meglerhuset mener kapitalinnhentingen vil komme etter at teknologien er bekreftet ved anlegget i Skive, melder TDN Direkt.