Analytikere om Quantafuel: – Risikoen er betydelig redusert

Flere analytikere mener oppstarten av anlegget i Danmark reduserer risikoen i aksjen betraktelig.

Kjetil Bøhn, adm. direktør , Quantafuel Foto: Iván Kverme
Finans

Tirsdag morgen meldte Quantafuel at det har startet driften ved fabrikken i Skive i Danmark. Det er en betydelig milepæl i utviklingen av selskapet og aksjen skyter fart i børsåpningen QFUEL-ME

Nyheten om oppstarten i Danmark blir svært godt mottatt av flere analytikere, som mener at nyheten nedjusterer risikoen i investeringscaset betraktelig, melder TDN Direkt. 

Meglerhuset Pareto Securities har tidligere fokusert på at åpningen av anlegget vil være en hovedtrigger for aksjen, og venter den betydelig opp onsdag, ifølge en rapport før børsåpningen. 

Anlegget skal ha lav kapasitet i starten, men Quantafuel ønsker deretter å øke volumet i ukene fremover. Hvis oppstarten er vellykket, vil det redusere risikoen for teknologiens kommersialitet, og Pareto-analytikerne venter dermed at selskapet med partnere vil vurdere flere anlegg i stor skala fremover, melder TDN Direkt. 

«I dette scenarioet, er den mulige oppsiden vanskelig å undervurdere gitt den store størrelsen av det potensielle markedet, og klart over 100 kroner pr. aksje», skriver analytikerne, som også gjentar en kjøpsanbefaling. 

Arctic Securities mener også at nyheten er svært positiv og at selskapet nå går inn i den neste fasen med industriell utrulling. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål på 125 kroner. 

quantafuel
qfuel-me
Nyheter
Finans
Børs