<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ringrev traff blink i aksjer

Finn Haadem jr. var blant pionérene da aksjemarkedet skjøt fart på 1980-tallet. I fjor mer enn doblet han egenkapitalen etter fantomavkastning.

    Publisert 9. sep. 2020 kl. 14.02
    Oppdatert 11. sep. 2020 klokken 07.37
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 351 ord
    BERG-OG-DALBANE: Finn Haadem jr tjente i fjor inn alt det tapte fra 2018, og sitter med aksjer i Nordic Semiconductor, Pexip, Idex og Quantafuel. Foto: Iván Kverme

    – Jeg er rimelig godt fornøyd, sier Finn Haadem jr. etter å ha gjort opp 2019-regnskapet til Haadem Invest med et overskudd på 30 millioner kroner etter å ha startet året med en egenkapital på 18 millioner.

    Haadem har vært gjennom en rekke tumulter allerede tilbake fra 1980-tallet da han gikk med i Blystad-brødrenes mislykkede raid på Kosmos, noe som endte i personlig konkurs og forpliktelser på over 40 millioner.

    Også de senere årene har resultatene svingt mye, og etter gode år i 2013 og 2014 hadde han særlig dårlige år i 2015 og 2018 som skyllet bort mye av egenkapitalen igjen.

    Mange vinneraksjer

    I fjor gjorde imidlertid Haadem det godt. Han står oppført med mye aksjer i Nordic Semiconductor, en aksje som steg kraftig i fjor, og bidro mest til Haadems gode overskudd. I tillegg har han vært oppført med aksjer i selskaper som Nanopower, Bergenbio, Pexip, Serodus, Idex og til og med Quantafuel.

    Jeg er blitt mer forsiktig nå enn jeg var tidligere
    Finn Haadem jr.

    Haadems regnskaper for 2019 viser at markedsaksjene hans ble oppjustert med over 25 millioner kroner gjennom fjoråret. Dermed ble verdifallet på 23 millioner fra året før nullet ut.

    Resultatet var at et underskudd på 34 millioner kroner fra 2018 ble til et overskudd på 29,7 millioner i 2019.

    Haadem unnet seg dermed å øke utbyttet fra 1,4 til 3,8 millioner kroner.

    – Blitt mer forsiktig

    Nå mener Haadem det er mye usikkerhet knyttet til både veksten i verdensøkonomien, det kommende valget i USA, coronapandemien, arbeidsledighet og lav rente.

    – Jeg er blitt mer forsiktig nå enn jeg var tidligere, sier han og koketterer med høy alder.

    Det var imidlertid lite som tydet på det da Haadem startet 2019. Da hadde han nemlig en aksjeportefølje på 62,1 millioner kroner, opp fra 28,1 millioner året før.

    Porteføljen var finansiert med egenkapital på 44 millioner og en gjeld på 24. Det kan ha vært tøft da Nordic Semiconductor-aksjen stupte fra 65 til 35 kroner under coronakrakket i februar og mars. Hvis Haadem hadde mage til å sitte gjennom har han senere kunnet se aksjene stige mot 100 kroner, selv om Haadem Invest ikke lenger å finne blant de største eierne.