Dette kan forklare hvorfor grønne aksjer går til himmels

Antallet fond som etterspør ESG-aksjer stiger kraftig.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 15.52
Oppdatert 10. sep. 2020 klokken 08.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
TIL HIMMELS: Og Goldman Sachs-direktør øyner fortsatt betydelig ESG-vekst.  Foto: Bloomberg

Såkalte ESG-aksjer (environmental, social & corporate governance) er virkelig i vinden om dagen.

Styrken i denne trenden gjenspeiles også i etableringen av nye fond.

– Bare de siste 6-7 siste månedene har 40-50 nye ESG-relaterte ETF-er (børsnoterte fond) sett dagens lys. Globalt er nå rundt ti prosent av alle ETF-er ESG-relaterte, avhengig av hvordan du måler det, sier Peter Thompson, europeisk ETF-sjef hos Goldman Sachs Asset Management til Bloomberg. 

Ifølge Thompson har to av tre nye ETF-er som nå etableres i Europa ESG i seg.

Grønne fond og ETFer kjøper tilsynelatende alt de kommer over av grønne aksjer i kjølvannet av coronakrisen. Det har skjedd et skifte der mer penger flyter inn i disse fondene enn i andre, tradisjonelle fond. Og det kan være en langsiktig trend, skal vi tro sjefen for europeiske ETFer i Goldman Sachs, Peter Thompson.

Ser betydelig vekst

Det kraftige oppsvinget i etterspørselen henger ifølge Goldman-direktøren utvilsomt sammen med coronakrisen.

– Dette ville ha skjedd uansett. ESG har vokst og vokst, men corona har vært en katalysator – og det er særlig S-en i ESG som har havnet i søkelyset på dramatisk vis. Krisen har virkelig fått folk til å tenke seg godt om, og endret deres vurderinger i et investeringsperspektiv, forteller Thompson.

Han ser på ESG som et område for betydelig vekst.

– Vi ser også at statlig regulering i særlig europeiske land virkelig begynner å bli en drivkraft. Men endringene skjer ikke bare fra toppen og nedover. Vi ser også folk på grasrota spørre sine rådgivere om hvordan investeringene passer inn samfunnsmessig, fortsetter Goldman-toppen.