Jim Cramer: – Det er ekstremt viktig å ha cash i september

Den tidligere hedgefondsjefen mener investorene må hamstre kontanter før den «notorisk krevende måneden september».

Publisert 12. sep. 2020 kl. 14.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
TV-PERSONLIGHET: Jim Cramer er blant annet programleder for «Mad Money».  Foto: Jason DeCrow

Markedet har vært gjennom en svært volatil periode de to siste ukene, og det kan ligge an til ytterligere berg-og-dalbane i september, som er kjent som en svært urolig måned historisk sett. Usikkerhet og september er nøkkelordene for tv-personligheten, og den tidligere hedgefondsjefen, Jim Cramer i programmet hans «Mad Money». Han oppfordrer investorene til å ha godt med kontanter i bakhånd. 

«Gitt at september pleier å være en mareritt-måned, så er det utrolig viktig å ha cash», sier Cramer, som oppfordrer investorene til å trimme porteføljene raskest mulig. 

«Uten en god del kontanter vil du gå glipp av gode kjøpsmuligheter for aksjer du liker godt fremover. Hvis du heller ikke tar gevinst nå, så vil det kunne koste deg dyrt og du vil angre på at du ikke solgte», fortsetter han. 

Det ble en rød dag på Wall Street torsdag, og teknologitunge Nasdaq er indeksen som har fått gjennomgå mest i det siste. Den har falt fire av de syv siste handelsdagene i september og er ned 7 prosent inneværende måned. Året sett under ett har uansett vært bra for indeksen, som er opp 27,72 prosent i 2020. 

Cramer dro også fram 5 råd for å selge aksjer fremover, og vente på gode kjøpsmuligheter, under det siste «Mad Money»-programmet på CNBC:

  1. Markedet har allerede tatt ut store gevinster, og september er en tøff måned for aksjer. 
  2. Risikobelønningen er svært usikker, ifølge den tekniske analytikeren Carley Garner
  3. Beslutningstakerne i Washington klarer ikke å bli enige om en ny stimuli-pakke. 
  4. Flere aksjer har fått seg en kraftig smell, men det betyr ikke at de er billige. 
  5. Olje- og bankindustrien står foran svært tøffe utfordringer.